Gravid prinsesse tager vagter på sygehuset

Sofia er fri for corona og alt går som det skal og bør med graviditeten.

Trods både et alt for tæt bekendtskab med covid-19 og det glædelige faktum, at hun venter barn nummer tre, har prinsesse Sofia tænkt sig at fortsætte som frivillig på Sophiahemmet lige så længe hun kan. Foto: Scanpix/TT News Agency/Jonas Ekstromer via REUTERS
Udgivet Opdateret

De sidste par måneder har været aldeles begivenhedsrige for prinsesse Sofia og prins Carl Philip af Sverige. I slutningen af november blev parret testet positive for covid-19 og blot et par uger senere kom det frem, at de nu venter barn nummer tre.

Nu er det svenske kongehus så kommet med en opdatering om, hvordan det hele forløber og det er heldigvis godt nyt. Det skriver blandt andet Royal Central.

De er begge to kommet sig helt og aldeles efter sygdommen og alt forløber helt som det skal med graviditeten.

Tager stadig vagter

Det fremgår også, at hverken graviditeten eller det tætte bekendtskab med covid-19 har afskrækket Sofia fra at tage fat. Hun har siden pandemien ramte Sverige arbejdet som frivillig på sygehuset Sophiahemmet i Stockholm og det har hun tænkt sig at fortsætte med, så længe hun kan.

I udsendelsen ‘Kungahuset 2020’, der blev sendt på svensk TV4 den 25. december, fortalte prinsessen selv om sine gerninger på hospitalet.

“Jeg er med i lidt af det hele, vil jeg sige, så det varierer meget. I løbet af de måneder jeg har været her, har jeg været på forskellige afdelinger og her afhænger det lidt af, hvad afdelingen har brug for,” sagde hun blandt andet ved den lejlighed.

En hjælpende hånd

Hun fortalte også, at hun er meget i køkkenet, hvor hun hjælper til med at arrangerer morgenmad og frokost. Desuden, at hun bidrager med at gøre rent på stuerne, reder senge og i det hele taget gør sit for at gøre det lettere for det faguddannede personale at tage sig af patienterne.

Den nye prins eller prinsesse af Sverige bliver nummer syv i den svenske tronarvefølge og vil formodentlig blive tildelt eget hertugdømme. Han eller hun får dog ikke titel af ‘Kongelig Højhed’.

Den lille ny forventes at komme til verden ved månedsskiftet marts-april 2021.

Powered by Labrador CMS