Skip to main content

Hagen-sagen: Børnene vil ikke afhøres

Tom og Anne-Elisabeth Hagens børn vil ikke lade sig genafhøre i sagen.

Børnene er fortsat sikre på, at deres far intet har at gøre med sagen. KLIK FOR MERE. Foto: Scanpix
Børnene er fortsat sikre på, at deres far intet har at gøre med sagen. KLIK FOR MERE. Foto: Scanpix
Tom Hagen er fortsat – på trods af løsladelse – sigtet i sagen. Han nægter sig skyldig i alle sigtelser. Foto: Torbjorn OLSEN / NTB Scanpix / AFP) / Norway OUT
Tom Hagen er fortsat – på trods af løsladelse – sigtet i sagen. Han nægter sig skyldig i alle sigtelser. Foto: Torbjorn OLSEN / NTB Scanpix / AFP) / Norway OUT
Politiet mener fortsat, at familiens hjem er at betragte som et gerningssted. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Politiet mener fortsat, at familiens hjem er at betragte som et gerningssted. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Torsdag aften blev en mand i 30’erne med kryptovaluta-evner anholdt i sagen. Lørdag blev han løsladt igen. Han er sigtet for bortførelse eller  medvirken til bortførelse. Foto: Terje Pedersen/Ritzau Scanpix
Torsdag aften blev en mand i 30’erne med kryptovaluta-evner anholdt i sagen. Lørdag blev han løsladt igen. Han er sigtet for bortførelse eller medvirken til bortførelse. Foto: Terje Pedersen/Ritzau Scanpix

Siden milliardæren Tom Hagen sidst i april blev anholdt og sigtet for drabet på sine kone, Anne-Elisabeth Hagen, har parrets fælles børn nægtet at lade sig afhøre af politiet.

Det oplyser børnenes bistandsadvokat Ståle Kihle til avisen VG.

Det på trods af, at politiet ellers har bedt dem om at stille op til nye afhøringer.

Tom Hagen er siden blevet løsladt, men er stadig sigtet for drabet på sin kone.

Tror på farens uskyld

Og børnene er ifølge advokaten i tvivl om, om det ville gavne sagen, hvis de blev afhørt igen:

– De har afgivet mange forklaringer allerede. I sidste uge ville de ikke afhøres, og de vil fremover vurdere, om de mener, det er nødvendigt at forklare sig yderligere, siger advokaten.

Børnene frygter derimod, at politiet bruger deres ressourcer forkert. De er overbeviste om, at deres far intet har med sagen at gøre:

– De er bekymrede for, at ingen leder efter Lisbeth; det er det, sagen burde dreje sig om. Alle er enige om, at hun er forsvundet fra huset tidligt på dagen den 31. oktober, og at der lå et brev – det er det spor, man bør forfølge, siger advokaten.

Samtidig understreger han, at børnene naturligvis gerne vil samarbejde med politiet.

Foruden Tom Hagen er en mand i 30’erne også sigtet i sagen.

Dræbt i hjemmet

Søndag meddelte norsk politi, at de med stor overbevisning mener, at Anne-Elisabeth Hagen er blevet slået ihjel i hende og Tom Hagens hjem på Sloraveien i landsbyen Lørenskog.

Det skriver den norske avis VG.

– Politiet mener fortsat, at boligen på Sloraveien er stedet, hvor drabet er begået. Der er stadig flere efterforskningstrin og forsat adgang til boligen og andre ejendomme er derfor centralt for efterforskningen, sagde talsmanden fra norsk politi Haris Hrenovica søndag.

Politiet har i længere tid været til stede i boligen, der bliver undersøgt.

Tirsdag 5. maj kom det frem, at norsk politi havde afspærret et område ved Hagens hjem og blandt andet placeret et hvidt telt over et kloakdæksel i hjemmets indkørsel. Ifølge VG skulle politiet lede efter spor nede i kloakken.

Sigtet for medvirken

Det er mere end to uger siden, at det kom frem, at Tom Hagen blev sigtet for drab eller medvirken til drab i sagen. Torsdag aften blev en mand i 30’erne pågrebet og sigtet for drab eller medvirken til drab.

Fredag eftermiddag blev Tom Hagen løsladt fra varetægtsfængsling, efter Landsretten besluttede at løslade ham. Den afgørelse blev dog anket til højesteret, som fredag stadfæstede den.

Lørdag kom det så frem, at manden i 30’erne også var blevet løsladt. Han blev løsladt, da politiet ikke mener, at han er til fare for bevisindsamlingen.

Det kom også frem, at sigtelsen mod manden i 30’erne var blevet ændret til bortførelse eller medvirken til bortførelse.

Tom Hagen har hele tiden nægtet sig skyldig i sine sigtelser. Ifølge manden i 30’ernes forsvarsadvokat nægter han også ethvert kendskab til sagen.

Har relation til Hagen

Det er ikke meget, norsk politi har delt af oplysninger om manden i 30’erne, der fortsat er sigtet i sagen på trods af sin løsladelse.

Politiet har dog fortalt, at manden har en form for kendskab til Tom Hagen.

– Den anholdte mand har en relation til Tom Hagen. Han har it- og kryptovalutakompetencer, lød det fra politiet.

Kryptovaluta har en vigtig rolle i sagen.

Den 70-årige rigmand Tom Hagen er gift med den forsvundne kvinde.

Anne-Elisabeth Hagen forsvandt den 31. oktober 2018 fra hjemmet i Lørenskog, en forstad til Norges hovedstad, Oslo. Samme dag kontaktede Tom Hagen politiet. Det skete, da han kom hjem fra arbejde.

Politiet formodede i første omgang, at hun var blevet bortført, idet familien modtog et krav om løsesum på ni millioner euro i kryptovaluta. Siden har politiet ændret hypotese og mener, at Anne-Elisabeth Hagen er blevet dræbt.

Del din kommentar