-Han var i panik

Den paniske beboer slap uskadt ud fra sit brændende hus

Voldsom brand i parcelhus på J P Jensens Vej i Grindsted natten til fredag. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: René Lind Gammelmark
Voldsom brand i parcelhus på J P Jensens Vej i Grindsted natten til fredag. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: René Lind Gammelmark
Udgivet Opdateret

Brandfolk fra TrekantBrand station Grindsted er stadig i fuld gang med efterslukningen efter en voldsom brand, der natten til fredag opstod i et parcelhus på J.P. Jensens Vej i Grindsted. Det har Newsbreak tidligere fortalt.

Se en masse vilde billeder fra branden i nat og dagen derpå i galleriet ovenfor.

I huset bor en ældre mand. Mandens nabo, Annemette Brodersen, som bor i huset overfor på den anden side af vejen, vågnede ved lyden af noget, som godt kunne have været et kanonslag. Så først troede hun, at det var fyrværkeri.

– Men da min kæreste og jeg kiggede ud af vores vindue, så vi, at huset overfor var i brand. Det stod i kæmpe flammer. Især gavlen brændte heftigt. Det så helt vildt ud, fortæller Annemette Brodersen.

Gik ned i kælder, selv om huset brændte

Det lykkedes manden, der selv havde anmeldt branden som den første, at slippe ud af sit brændende hus i god behold.

Imens han ventede på brandvæsen og politi, bemærkede naboerne, at han rendte han rundt ude foran huset.

– Vi kunne se, at manden for forvildet rundt, og han var tydeligvis panisk. Hans adfærd var meget irrationel, for han prøvede blandt andet at gå ned i kælderen, på trods af hele huset brændte, fortæller Annemette Brodersen og tilføjer:

– Men han var selvfølgelig både chokeret og i panik.

Naboen fortæller videre, at hun og kæresten ikke har så meget med den ældre nabo at gøre.

– Manden holder sig meget for sig selv. Han er en enspænder. Virker til at være lidt menneskesky. Og så er han vist en type, som går op i at samle. En samler.

Kæmpede både med flammer og frost

TrekantBrand fik anmeldelsen klokken 2.45 natten til fredag, og det er det samme mandskab, som har stået for brandslukningen lige siden. I løbet af natten har de også fået assistance fra stationen i Billund.

– Det var et stort og omfattende arbejde. Det frøs minus 16 grader i nat, så vandet i brandslangerne blev ved med at fryse til is. Og uden for såvel som inde i huset var det meget ufremkommeligt, fortæller indsatsleder Jimmy Nielsen, da Newsbreak.dk taler med ham ude foran det udbrændte hus fredag morgen.

Indsatslederen forsætter:

– Normalt kan man godt få en idé om, hvor branden er opstået, men ikke denne gang, for ilden havde bredt sig til alle rum.

Brandvæsnet kæmper stadig med at få kvalt alle de mange gløder, som stadig ulmer. Man skulle tro, at det er røg, der strømmer ud fra huset, i store, tunge, hvide skyer, men det er faktisk damp. Der er nemlig sprøjtet med så meget vand ind gennem vinduerne og inde i huset, at det damper ekstremt meget.

Ifølge Jimmy Nielsen er der nu nogle kommunale medarbejdere i Billund Kommune, som tager sig godt af den ældre, chokerede mand.

Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Sydøstjyllands Politi. Men indsatslederen fra TrekantBrand oplyste, at politiet har planer om at tage ud og lave undersøgelser senere i dag for blandt andet at klarlægge brandårsagen.

Powered by Labrador CMS