Skip to main content

Her blev blodig bandekonflikt antændt

Politiet kaster nu lys over en opsigtsvækkende episode tidligere i september, der nu trækker sine blodige tråde gennem Aarhus.

Episoden på VIby Torv vurderes at have antændt en sprængfarlig bandekonflikt. Foto: Øxenholt Foto

Episoden på VIby Torv vurderes at have antændt en sprængfarlig bandekonflikt. Foto: Øxenholt Foto

Østjyllands Politi kaster nu yderligere lys over en dramatisk episode, der udspillede sig i fuldt dagslys ved det befærdede Viby Torv mandag den 7. september.

Her fyldte patruljer og en indsatsleder, samt en afspærring fra McDonald’s ved Ringvejen og frem mod Viby Torv godt op i området.

Ved episoden i Viby blev en bil påkørt, efter der havde været tumult mellem flere mænd på en Q8-tankstation på Viby Ringvej.

Nu er en 24-årig sigtet for sin rolle i tumulten på tanken.

Den 24-årige sigtes for på tankstationen at have anvendt en peberspray mod to personer og slået en 28-årig mands hoved ind i en mur.

Det er politiets vurdering, at de involverede har relationer til bandemiljøet, oplyses det i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet er der formentlig sket det, at en gruppe af mænd har været involveret i en uoverensstemmelse på Q8 på Viby Ringvej. Det udviklede sig så voldsomt, at en mand sprang ind i sin bil, hvor mandens kone sad bag rattet.

Bilen kørte fra stadet, det samme gjorde flere andre biler, og politiet skriver, at de jagtende kørte ind i siden på de flygtende. Derudover blev to tilfældige borgeres biler også ramt, uden at nogen mennesker kom noget til.

Kickstart på blodig konflikt

Politiet vurderer, at den voldsomme episode har været med til at kickstarte en blodig bandekonflikt, der nu udspiller sig i Aarhus:

– Vores vurdering er, at episoden i Viby var med til at starte den bandekonflikt som aktuelt verserer mellem to grupperinger i Aarhus. Vi fortsætter vores målrettede indsats mod de bandekriminelle og forventer flere anholdelser i takt med, at efterforskningerne skrider frem, siger vicepolitiinspektør Lennart Glerup.

Fredag aften er en 21-årig blevet dræbt på Kappelvænget i Trillegården i Aarhus V, hvorfra den ene af de to stridende grupperinger har deres udspring.

Østjyllands Politi har endnu ikke bekræftet, hvorvidt denne episode er relateret til konflikten. De har dog udtalt, at episoden ses som et opgør i det kriminelle miljø.

– Der er ingen tvivl om, at det er et drab begået i det kriminelle miljø, og vi arbejder på højtryk for hurtigt at få fat i gerningsmanden. Vi efterforsker bredt, og det endnu for tidligt at sige noget om motivet for drabet, og om det eventuelt er banderelateret, siger vicepolitiinspektør Lennart Glerup i en pressemeddelelse.

Natten til lørdag den 19. september blev der skudt ved en adresse på Ved Lunden i Åbyhøj. Det var efter dette, at politiet i første omgang udtalte sig om den igangværende konflikt:

– Hen over sommeren og de seneste uger har vi set flere spændinger og uro mellem grupperinger i Trillegården og i Brabrand, og vi vurderer, at det var det, der udviklede sig til en skudepisode natten til lørdag. Når vi sammenfatter vores efterforskninger, generelle observationer i miljøerne og de efterretninger som vi løbende indhenter, så er det vores vurdering, at der er en bandekonflikt lige nu i Aarhus,  sagde politiinspektør Michael Kjeldgaard da i en pressemeddelelse.

Politiet oplyser derudover, at der hen over sommeren blev begået to drab i bande-området, der på den ene side vurderes som værende banderelaterede, men på den anden side mener man hos politiet ikke, at de har en direkte sammenhæng mellem den omtalte konflikt mellem grupperinger i Trillegården og Brabrand.

Del din kommentar