Skip to main content

Her bliver mundbind et krav

Aarhus er den seneste tid blevet ramt af stigende coronasmitte og har derfor genindført flere restriktioner.

Mundbind bliver ifølge BT et krav i offentlig transport i Aarhus. Foto: Scanpix

Mundbind bliver ifølge BT et krav i offentlig transport i Aarhus. Foto: Scanpix

Der indføres krav om mundbind i al offentlig transport i Aarhus. Det fremgår af et brev tilsendt forud for et møde mellem sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og partiernes ordførere. Det fremgår ikke, hvornår kravet vil træde i kraft. Eller hvad sanktion for overtrædelse skal være. Fra torsdag til fredag er der registreret 136 nye smittetilfælde i Danmark. Over de seneste syv dage er 213 smittetilfælde opdaget i Aarhus.

Ministeren holder lige nu fredag eftermiddag et møde med ordførerne, hvor de vil blive orienteret om en stribe tiltag, der indføres i kommunen.

Midttrafik oplyser, at man ikke er blevet varslet om det nye mundbindskrav på forhånd, og derfor vil man ikke forholde sig til den nye situation endnu. I forvejen har man dog planer om at tilbyde gratis mundbind – og håndsprit – på forskellige stoppesteder i Region Midtjylland, hvor Aarhus ligger.

Det er dog ikke sådan, at alle kan være sikre på at få et mundbind. Der kommer til at være et begrænset antal.

Drop offentlig transport

Blandt andet opfordres der som supplement til, at offentlig transport helt undgås, hvis andre transportmidler er mulige, fremgår det af brevet.

Derudover opfordres det til, at der “i videst muligt omfang” arbejdes hjemmefra, ligesom der er en anbefaling om at begrænse trængslen i detailhandlen.

Brevet indeholder også anbefalinger til uddannelser, der lige om lidt byder nye studerende velkommen.

Det anbefales, at det fysiske fremmøde i gymnasier og andre ungdomsuddannelser udskydes i 14 dage.

Samtidig anbefales det, at ruskurser og andre arrangementer, som ligger forud for den egentlige studiestart, aflyses eller udskydes.

Hårdt ramt

Aarhus Kommune er den seneste tid blevet ramt af stigende smittetal. Fra onsdag til torsdag blev 34 personer smittet i kommunen, hvilket var omkring en fjerdedele af alle de smittede i Danmark.

Det har fået kommunen til at genindføre flere corona-restriktioner – blandt andet på Aarhus Universitetshospital og på sociale tilbud. Torsdag afholdt borgmester Jacob Bundsgaard (S) et pressemøde med en stribe andre myndigheder om situationen.

Her understregede han, at Aarhus står i en alvorlig situation. En række buschauffører er blandt andre smittet med ny coronavirus. 40 andre er sendt i selvisolation.

Østjyllands Politi, der dækker Aarhus, har desuden oprettet en række hotspots, der hurtigt kan konverteres til opholdsforbud.

På badestrandene Bellevue og Den Permanente i Risskov og den spanske trappe i midtbyen vil politiet i højere grad være til stede.

Del din kommentar