Skip to main content

Her er de gemte bakteriebomber i soveværelset

Der kan gemme sig mange bakterier rundt omkring i dit soveværelse.

Der findes flere steder i dit soveværelse, der kan udvikle sig til regulære bakteriebomber. KLIK VIDERE OG SE, HVILKE STEDER DU SKAL VÆRE SÆRLIGT OPMÆRKSOM PÅ. Foto: Scanpix.
Der findes flere steder i dit soveværelse, der kan udvikle sig til regulære bakteriebomber. KLIK VIDERE OG SE, HVILKE STEDER DU SKAL VÆRE SÆRLIGT OPMÆRKSOM PÅ. Foto: Scanpix.
Har du gulvtæppe i dit soveværelse? Det kan fungere som en magnet for støvmider og bakterier. Sørg for, at du støvsuger MINDST en gang om ugen på soveværelsesgulvet.
Kilde: The Healthy. Arkivfoto.
Har du gulvtæppe i dit soveværelse? Det kan fungere som en magnet for støvmider og bakterier. Sørg for, at du støvsuger MINDST en gang om ugen på soveværelsesgulvet. Kilde: The Healthy. Arkivfoto.
Det samme er faktisk tilfældet for gardiner – selvom mange måske ikke tror det. Mindst to gange om året, bør du derfor tage gardinerne ned og give dem en grundig vask.
Kilde: The Healthy. Arkivfoto.
Det samme er faktisk tilfældet for gardiner – selvom mange måske ikke tror det. Mindst to gange om året, bør du derfor tage gardinerne ned og give dem en grundig vask. Kilde: The Healthy. Arkivfoto.
Håndtag på både døre og vinduer bliver rørt flere gange om dagen og bør derfor tørres over ofte.
Kilde: The Healthy. Arkivfoto.
Håndtag på både døre og vinduer bliver rørt flere gange om dagen og bør derfor tørres over ofte. Kilde: The Healthy. Arkivfoto.
Selve madrassen kan være smækfyldt med døde hudceller – især hvis du har haft den i mange år. Faktisk anbefales det, at man skifter madras hvert 7./8. år.
Kilde: The Healthy. Arkivfoto.
Selve madrassen kan være smækfyldt med døde hudceller – især hvis du har haft den i mange år. Faktisk anbefales det, at man skifter madras hvert 7./8. år. Kilde: The Healthy. Arkivfoto.
Mange ved det ikke – men makeup er faktisk en af de største bakteriebomber i hjemmet overhovedet. Gør det rent så godt du kan – og smid eventuelt gammelt makeup ud.
Kilde: The Healthy. Arkivfoto.
Mange ved det ikke – men makeup er faktisk en af de største bakteriebomber i hjemmet overhovedet. Gør det rent så godt du kan – og smid eventuelt gammelt makeup ud. Kilde: The Healthy. Arkivfoto.
Sørg for ikke at have beskidt vasketøj til at ligge og flyde i soveværelset. Det tiltrækker støv og bakterier.
Kilde: The Healthy. Arkivfoto.
Sørg for ikke at have beskidt vasketøj til at ligge og flyde i soveværelset. Det tiltrækker støv og bakterier. Kilde: The Healthy. Arkivfoto.
Stikkontakter bliver ligesom håndtag rørt mange gange, og man bør derfor tørre dem over ofte.
Kilde: The Healthy. Arkivfoto.
Stikkontakter bliver ligesom håndtag rørt mange gange, og man bør derfor tørre dem over ofte. Kilde: The Healthy. Arkivfoto.
Det kan være rigtig hyggeligt at have sit kæledyr i soveværelset – men det er desværre hamrende uhygiejnisk. Det anbefales derfor, at man gør soveværelset til kæledyrsfri zone.
Kilde: The Healthy. Arkivfoto.
Det kan være rigtig hyggeligt at have sit kæledyr i soveværelset – men det er desværre hamrende uhygiejnisk. Det anbefales derfor, at man gør soveværelset til kæledyrsfri zone. Kilde: The Healthy. Arkivfoto.
Det gælder i øvrigt også din sengelampe.
Kilde: The Healthy. Foto: Scanpix.
Det gælder i øvrigt også din sengelampe. Kilde: The Healthy. Foto: Scanpix.
Ligesom selve madrassen kan der også gemme sig mange døde hudceller i lagenet. Du kan med fordel vaske dit lagen en gang om ugen.
Kilde: The Healthy. Arkivfoto.
Ligesom selve madrassen kan der også gemme sig mange døde hudceller i lagenet. Du kan med fordel vaske dit lagen en gang om ugen. Kilde: The Healthy. Arkivfoto.
Det gælder også dit pudebetrak.
Kilde: The Healthy. Arkivfoto.
Det gælder også dit pudebetrak. Kilde: The Healthy. Arkivfoto.
Igen – du rører formentlig mange gange ved dit vækkeur, så sørg for at tørre det over jævnligt.
Kilde: The Healthy. Arkivfoto.
Igen – du rører formentlig mange gange ved dit vækkeur, så sørg for at tørre det over jævnligt. Kilde: The Healthy. Arkivfoto.
Sover du i den samme pyjamas hver nat? En pyjamas kan udvikle sig til en bakteriebombe – og du bør faktisk vaske din pyjamas op til hver tredje dag, hvis du sover i den hver nat.
Kilde: The Healthy. Arkivfoto.
Sover du i den samme pyjamas hver nat? En pyjamas kan udvikle sig til en bakteriebombe – og du bør faktisk vaske din pyjamas op til hver tredje dag, hvis du sover i den hver nat. Kilde: The Healthy. Arkivfoto.
Du har sikkert også din smartphone med i soveværelset og igen – du rører den meget tit, så sørg for at tørre den over med jævne mellemrum.
Kilde: The Healthy. Arkivfoto.
Du har sikkert også din smartphone med i soveværelset og igen – du rører den meget tit, så sørg for at tørre den over med jævne mellemrum. Kilde: The Healthy. Arkivfoto.

For rigtig mange danskere vil soveværelset formentlig være et af de steder i hjemmet, man bruger allermest tid.

Både for sin egen søvns og helbreds skyld, er det derfor vigtigt, at du sørger for, der er ordentligt rent i soveværelset.

Der er dog mange steder, det er nemt at overse – og der kan derfor samle sig regulære bakteriekolonier rundt omkring, hvis man ikke er opmærksom.

Det skriver det amerikanske magasin, The Healthy.

Magasinet har lavet en liste med ting, der normalvis samler flest bakterier til sig i soveværelset.

Du kan se listen i galleriet ovenfor.

Vask ikke for meget

Når man har klaret de glemte steder, kan man til gengæld nyde, at der findes andre ting i hjemmet, hvor man ofte godt kan slække lidt på rengøringen.

Som Newsbreak.dk tidligere har beskrevet findes der nemlig ting, som man kommer til at vaske alt for meget, og hvor den store rengøringsindsats slet ikke er nødvendig.

Tværtimod kan man komme til at slide unødigt på tingene.

I artiklen nedenfor kan du læse mere om, hvilke ting du formentlig ikke behøver at vaske lige så meget, som du måske gør:

Dumt: 10 ting du sikkert vasker alt for meget

Del din kommentar