Skip to main content

Her skider bilister på liv og færdselslov

56 sager. På en dag.

Politiet i Østjylland er igen og igen til stede i det vestlige Aarhus med færdselskontroller.

To ulykker med dødelig udgang – den seneste 6. oktober – har fået politikredsen til i den sidste måned at opjustere antallet af kontroller.

(I videoen over artiklen kan du se, hvordan en bilist forcerer både midterrabat og rødt lys i det berygtede kryds).

I oktober blev en 23-årig kvinde dræbt i krydset Åby Ringvej/Edwin Rahrs Vej i det vestlige Aarhus. Foto: Øxenholt Foto.

I oktober blev en 23-årig kvinde dræbt i krydset Åby Ringvej/Edwin Rahrs Vej i det vestlige Aarhus. Foto: Øxenholt Foto.

Det har kastet mere end 400 sigtelser af sig. På en måned.

Torsdag aften var politiet så igen til stede. Denne gang med fokus på Ringvejen, hvor de to ulykker begge skete.

Her blev det til i alt 56 sager – hvori 49 personer blev sigtet.

I den ene af sagerne var der tale om en 17-årig dreng uden førerret, der kørte 98 kilometer i timen på Jernaldervej, hvor man må køre 60. Drengen havde lånt bilen af sin far, der kan se frem til en bøde for at overlade førerretten til sønnen, der ikke havde noget kørekort.

Færdselspolitiet kunne konkludere, at det ikke kun er bilisterne, der har svært ved at overholde færdselsloven. I løbet af aftenen blev der også skrevet en del cyklister og en enkelt fodgænger:

1 x fodgænger der gik over for rødt lys i krydset Ringvejen/Edwin Rahrs Vej
15 x cykel uden lys
2 x cykel frem for rødt lys

I den ene sag var der tale om en 29-årig mandlig cyklist, der, uden at have lys på cyklen, kørte over for rødt lyst, da han krydsede Ringvejen midt i eftermiddagstrafikken, så en bil måtte bremse for at undgå påkørsel.;

Næppe havde politiet forladt Ringvejen, før det gik galt. Igen i krydset Ringvejen Edwin Rahrs Vej.

Her gik en overhaling galt – og to biler trillede rundt.

En person er stadig i kritisk tilstand.

Natten til fredag skete en ulykke i selvsamme kryds, hvor de to kvinder blev dræbt. Foto: Presse-fotos.dk.

Natten til fredag skete en ulykke i selvsamme kryds, hvor de to kvinder blev dræbt. Foto: Presse-fotos.dk.

Også 23. oktober var den gal i krydset. 

Det endte dengang med at 23 personer blev sigtet – en af dem altså for en forseelse i det netop berygtede kryds.

En bilist – der var frakendt førerretten – blev sigtet for at køre over for rødt lys i krydset. Og for kørsel i frakendelsestiden.

Større indsats i oktober

Resultatet af en stor færdselsindsats i starten af oktober og en færdselsulykke med dødelig udgang i krydset Edwin Rahrs Vej/Åby Ringvej har fået politiet til at skrue endnu mere op for tilstedeværelsen på vejene i Aarhus Vest.

– Vi oplever desværre, at alt for mange trafikanter ikke overholder færdselsloven i området. Det er med til, at skabe utryghed hos de andre trafikanter, og det øger risikoen for færdselsuheld. Vi gennemfører rigtig mange færdselskontroller i området på flere forskellige tidspunkter i døgnet, og vi er markant til stede på vejene. Dét tryk fortsætter vi med så længe, vi kan se, at der fortsat er så mange, der ikke overholder færdselsreglerne, sagde politiinspektør Brian Voss Olsen i den forbindelse.

Patruljer slår hårdt ned på forseelser

I sidste måned foretog politiet en målrettet indsats i området over flere dage, og her endte det med 319 sigtelser for forskellige færdselsforseelser.

Blandt andet kørte 28 bilister over for gult eller rødt, 33 foretog ulovlige sving og fem blev frakendt kørekortet for at køre for stærkt.

Ud over både store og mindre målrettede færdselsindsatser, har Østjyllands Politis patruljer på daglig basis også øget opmærksomheden på vejene i Aarhus Vest, og der bliver slået ned på de trafikanter, som overtræder færdselsreglerne.

Færdselskontrollerne bliver nøje udvalgte via politimæssige analyser og ikke mindst input fra borgerne.

-Vi skriver som udgangspunkt alle færdselsforseelser, vi konstaterer, vi inddrager folks kørekort på stedet, når der er grundlag for det, og når det er muligt, konfiskerer vi bilen, siger Brian Voss Olsen.

“Den færdselsulykke, der i begyndelsen af oktober, kostede en ung kvinde livet, er fortsat ved at blive efterforsket, og der er p.t. ikke rejst tiltale i sagen. Derfor er det endnu for tidligt at sige noget nærmere om, hvordan ulykken skete”, understreger Østjyllands Politi.

Dødskryds

Onsdag 30. maj 2018 blev en 21-årig kvindelig cyklist dræbt – også i krydset Edwin Rahrs Vej og Åby Ringvej.

Den 21-årige kvinde kom kørende på cykel, da hun blev ramt af en bil, der blev ført af en dengang 31-årig mand. Kvinden døde på stedet af sine kvæstelser.

I februar 2019 blev føreren idømt 30 dages fængsel og frakendelse af kørekortet i et år. Begge dele ubetinget.

Du kan læse om retssagen i den sag HER.

Del din kommentar