Hittede i Grease: Verdenskendt skuespiller død

Edd Byrnes er for mange manden, der kickstartede en af de største dansescener i filmen Grease.

Edd Byrnes blev kendt for sin rolle som Vince Fontaine i Grease. Foto: MediaPunch / BACKGRID / Scanpix
Udgivet Opdateret

– Boooooooorn to handjive baby, runger det ud af TV-skærmen, når man ser den efterhånden legendariske film Grease.

Artiklen fortsætter under videoen.

Langt de fleste danskere har et forhold til filmen, hvor man møder stjerner som John Travolta og Olivia Newton-John, men i filmen møder man en lang række spændende karakterer, der alle har været med til at gøre filmen til en klassiker, der stadig holder den dag i dag.

Filmen fik premiere tilbage i 1978 – og har indtjent mere end 396 millioner dollars på verdensplan, men desværre vil man fremover, når man tænder for filmen være evigt bevidst om, at en af filmens helt store stjerner er gået bort.

Edd Byrnes er nemlig død i en alder af 87 år. Det skriver TMZ. I Grease-universet er Edd Byrnes kendt som Vince Fontaine, der afholder dansekonkurrencen National Bandstand dance-off, som bliver vist på TV-skærme i hele USA.

Datidens ‘Dylan’

Men manden er ikke alene kendt for sin rolle i filmen Grease, men også for hans rolle i TV-serien ’77 Sunset Strip’, der kørte over skærmen fra 1958 frem til 1964, som var en af de mest populære TV-serier i hele USA. Edd Byrnes blev seriens helt store stjerne i rollen som Kookie.

Og hvis man aldrig har hørt om serien, så kan det amerikanske medie TMZ fortælle, at stjernen var lige så populær som Luke Perry blev det i rollen som Dylan i Beverly Hills 90210. Og faktisk mindede de tos roller en del om hinanden.

Edd Byrnes efterlader sig sin mangeårige partner Catherine Gross og sin søn Logan.

Powered by Labrador CMS