Skip to main content

Hjælp at hente hvis du har lånt her

Skylder du penge til Turbolån, Bonuslån eller GOKREDIT? Så er der måske en vej ud af det, for selskaberne er gået konkurs og har ikke overholdt kreditaftaleloven

Har du lån hos Bonuslån, Turbolån eller GOKREDIT? Så er der en god chance for, at de er ugyldige. (Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix)

Har du lån hos Bonuslån, Turbolån eller GOKREDIT? Så er der en god chance for, at de er ugyldige. (Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix)

Var det lige lovlig nemt at få et lån hos Turbolån, Bonuslån eller GOKREDIT? Så er der en grund til det.

For låneselskaberne har ikke foretaget den lovpligtige kreditværdighedsvurdering. Det har Forbrugerombudsmanden netop konstateret efter at have gennemgået en række låneaftaler.

Derfor mener Forbrugerombudsmanden, at der kan være flere forbrugere, der har indgået ugyldige låneaftaler med selskaberne.

De tre selskaber har ikke, som de skal ifølge kreditaftaleloven, været inde og vurdere, om låntager overhovedet havde luft i privatøkonomien til at betale ydelserne.

Låneselskaberne er nu gået konkurs, så har du lån eller kender nogen, der har lån, i selskaberne, opfordrer Forbrugerombudsmanden til at kontakte kuratorerne for konkursboene.

Gør indsigelse

Anbefalingen lyder, at gøre indsigelse og bruge denne formulering:

-Jeg mener, at låneaftalen er ugyldig, fordi långiver ikke har overholdt pligten til at vurdere min kreditværdighed, inden lånet blev bevilget. Den lovpligtige kreditværdighedsvurdering ville have vist, at jeg ikke havde økonomi til at overholde låneaftalen.

Som chefkonsulent i Forbrugerombudsmandens sekretariat Maj Robrahn Hansen forklarer, at det nemlig selskaberne, der skal bevise, om de mener at have foretaget vurderingen af forbrugerens kreditværdighed.

-Det er långiver, der har bevisbyrden for at have foretaget kreditværdighedsvurderingen, siger Maj Robrahn Hansen.

Kurator af konkursboene efter Turbolån og Bonuslån er Nicolai Christen Dyhr fra Horten Advokatpartnerselskab. Kurator i konkursboet efter GOKREDIT er Advokat Anders Drachmann fra DRACHMANN ADVOKATER.

Del din kommentar