Skip to main content

Hjælper de efterladte børn: -Det er frygteligt

Freyja Egilsdottir Mogensens børn har mistet deres mor, og bidragene til dem strømmer ind fra nær og fjern

En mand er sigtet for drabet på Freyja Egilsdottir Mogensen. Foto: Privat.

En mand er sigtet for drabet på Freyja Egilsdottir Mogensen. Foto: Privat.

Borgere landet over viser i disse dage børnene til dræbte Freyja Egilsdottir Mogensen, at de tænker på dem.

En indsamling, oprettet af pårørende til Freyja Egilsdottir Mogensen har samlet over 100.000 kroner ind, og pengene, uanset beløbets størrelse, går ubeskåret til de børn, der i starten af februar mistede deres mor.

Steffen Petersen kendte Freyja Egilsdottir Mogensen fra uddannelsen som SOSU-assistent, og han har sammen med to af Freyjas veninder oprettet indsamlingen, der den 14. februar havde samlet 76.000 kroner ind. Dagen efter fortæller Steffen, at beløbet nu har oversteget 100.000 kroner.

En del af pengene kommer fra borgere i Malling, hvor Freyja boede, men Steffen Petersen fortæller, at der kommer penge ind fra borgere i hele landet.

– Det er superdejligt. Der var en, der sagde til os, at han havde sendt et lille beløb til børnene. Han sendte 1000 kroner, siger Steffen Petersen.

Han understreger, at beløbets størrelse ikke er vigtigt. Det er symbolet, der er vigtigt for Steffen og Freyjas andre pårørende, der står bag indsamlingen.

– Det er frygteligt, at hele familien er splittet. Det er en håndsrækning, siger Steffen Petersen.

Det er til børnene

Steffen Petersen fortæller, at der findes to indsamlinger til Freyjas minde. Familien i Island har oprettet en, og de pårørende i Danmark har oprettet en. Steffen har søgt om, og fået godkendt, den danske indsamling af Indsamlingsnævnet, og der er dermed oprettet en konto, som pengene bliver indbetalt til.

Det er sådan, at Freyjas børn kan hente penge fra kontoen, hvis de får brug for det.

– Hvis de skal til Island til familien, er der penge til dem. De skal have muligheden for at kunne komme op til familien, siger Steffen Petersen.

Så alvoren

Freyja og Steffen lærte hinanden at kende, da de begge læste til SOSU-assistenter. De blev gode venner på studiet, og venskabet fortsatte, efter at de blev færdigtuddannede.

Derfor var Steffen også ude og lede efter Freyja, da hun først blev efterlyst af politiet.

Han fortæller, at de var nogle venner ude og lede omkring Freyjas bopæl, da de ved hendes hus kunne se et stort politiopbud.

Steffen (til højre) og Freyja (til venstre) lærte hinanden at kende på studiet og forblev venner, frem til Freyjas død. Foto: Privat.

Steffen (til højre) og Freyja (til venstre) lærte hinanden at kende på studiet og forblev venner, frem til Freyjas død. Foto: Privat.

Indtil da gik vennerne rundt i håbet om, at Freyja ville dukke op igen. De var ude og lede efter hende for at vise hende, at de tænkte på hende, hvis hun dukkede op igen.

Da de kom til Freyjas hus og så mængden af betjente og materiel, gik det op for dem, at der var sket et eller andet.

– Vi kunne godt se, at det var mere alvorligt, end vi troede, siger Steffen Petersen.

Børnene bestemmer

Når man taler med Steffen Petersen om indsamlingen, nævner han igen og igen, at det handler om at give børnene muligheder.

Om de kommer til at bruge af de indsamlede penge på at tage til Island, eller om de bruger dem på at tage væk fra det hele i Djurs Sommerland, det er han, og vennerne, ligeglade med. Bare pengene går til børnene.

– De kan bruge pengene i morgen, hvis de vil, siger Steffen Petersen.

Fundet dræbt

Østjyllands Politi har tidligere oplyst, at Freyja Egilsdottir Mogensen sidst blev set i live den 28. januar. Hun blev efterlyst den 2. februar. Samme dag kunne politiet anholde en mand, der er sigtet for drabet på hende. Politiet fandt Freyja Egilsdottir Mogensen død mellem den 2. og 3. februar.

Ønsker man at donere til indsamlingen til Freyjas børn, kan man finde oplysninger i den oprettede Facebook-gruppe.

Del din kommentar