Skip to main content

Hjernedøde fartbøller tager bydel som gidsel

Hvor mange uskyldige skal dræbes af hjernedøde unge, der kører bil som om de befinder sig i en bombet by i Mellemøsten. Læs chefredaktør Claus Jessens leder her

Der er sket flere dødsulykker og alvorlige ulykker i området. Alligevel kører en del unge pilråddent i Aarhus Vest. Arkivfoto: Øxenholt Foto.

Der er sket flere dødsulykker og alvorlige ulykker i området. Alligevel kører en del unge pilråddent i Aarhus Vest. Arkivfoto: Øxenholt Foto.

Nu er det simpelthen nok.

Unge hjernedøde indvandrer-mænd har gennem de seneste år gjort en hel bydel i Aarhus til et trafikalt mareridt.

De afstumpede 2. generations-indvandrere kører bil, som om de befinder sig i en udbombet by i Mellemøsten.

De er blottet for respekt for andre menneskers liv og formentligt fuldstændig ligeglade med deres eget.

De helt uholdbare tilstande har efterhånden udviklet sig til, at mange ganske almindelige borgere i Aarhus ikke længere tør køre i bil på bestemte vejstrækninger og gennem det såkaldte ’dødskryds’ i Aarhus Vest.

Alt sammen af frygt for at blive ramt og lemlæstet af disse galninge.

Politiet har lavet talrige razziaer i Aarhus V.

Betjentene tager de unges kørekort og biler. De noterer løs så både bødeblok og kuglepen gløder. Men hvad hjælper det, når de fartgale bilister kører videre uden kørekort og i en ny bil? Og i øvrigt heller ikke betaler deres bøder.

Lovovertrædelserne er talrige og mange direkte livsfarlige. Vi taler om stærkt narkopåvirkede unge, som går grassat bag rattet.

Der er ofte hastighedsovertrædelser på langt mere end det dobbelte af det tilladte. For ikke at tale om kørsel gennem kryds for rødt lys.

To unge kvinder har allerede på tragisk vis mistet livet i dette rablende vanvid. Hvor mange uskyldige skal dræbes af disse utilpassede lømler, før der for alvor bliver skredet ind?

En bil er på mange måder et lige så farligt våben som et gevær. Hvis et menneske farer skydende rundt i gågaden i Aarhus, vil vedkommende omgående blive buret inde.

Men de narkopåvirkede unge, som hensynsløst drøner over vejrabatter og gennem lyskryds med al for høj fart, kan fortsætte deres kørsel i det næsten uendelige.

De lokale borgere har længe udtrykt bekymring over de livsfarlige forhold. Politiet gør, hvad de kan inden for lovens rammer.

Men hvorfor laver man ikke en lov, så man kan sende folk direkte i spjældet, hvis de kører uden kørekort i frakendelsestiden og optræder groft hensynsløst?

Første gang koster tre måneder bag tremmer. Herefter tredobles straffen ved hver overtrædelse.

De afstumpede trafikbøller bliver næppe bedre mennesker af at ryge i fængsel. De er på alle måder uden for terapeutisk rækkevidde.

Men så længe, de sidder buret inde, slår fjolserne i det mindste ikke andre ihjel.

Del din kommentar