Skip to main content

Høj musik og fester i hele landet

Natten til søndag var en travl sommernat, hvor politiet mange steder måtte rykke ud til musik til ulempe

Politiet havde ekstra travlt i nat med at bede folk om at skrue ned for musikken. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Politiet havde ekstra travlt i nat med at bede folk om at skrue ned for musikken. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

I stort set alle landets politikredse har sommervarmen og de lyse nætter kunnet mærkes i weekenden.

Således melder næsten alle kredse tidligt søndag morgen om en travl nat, hvor ordensmagten mange gange måtte køre ud og bede folk om at skrue ned for musikken.

– Vi kan tydeligt mærke, at det er blevet varmt, og at folk nyder livet i haven og har åbne vinduer, siger vagtchef Henrik Strauss fra Fyns Politi.

I Østjylland har politiet det seneste døgn modtaget i alt 59 anmeldelser om musik til ulempe, fortæller vagtchef Jens Rønberg.

– Det skyldes jo flere ting. Blandt andet de lyse nætter og at folk har været spærret inde i 100 år under coronaen. Og så har det også lige været lønningsdag, siger han.

Ifølge Jens Rønberg plejer anmeldelserne om musik til ulempe som regel at stilne af ved fire-femtiden om morgenen.

30-40 henvendelser

Fra Midt- og Vestjyllands Politi oplyser vagtchef Lars Even, at politiet i løbet af lørdag aften og natten til søndag har fået omkring 30-40 anmeldelser om høj musik, hvilket er flere end normalt.

Også hos Københavns Politi oplyser vagtchef Henrik Brix, at antallet af anmeldelser har været “over normalen”.

– Jeg har ikke tal på det endnu, men der har været rigtig mange – både fra private boliger og i det offentlige rum, siger han tidligt søndag morgen.

– Denne her weekend har folkeskolerne jo også haft sidste skoledag, og så nærmer læseferien sig, så det giver muligvis også lidt flere unge i byen, tilføjer Henrik Brix.

“Sindssygt mange sager”

Københavns Vestegns Politi har i løbet af natten til søndag registreret 19 anmeldelser om musik til ulempe, mens det gælder omkring 20 for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi Lars Galasz har ikke tal på nattens anmeldelser, men konstaterer:

– Vi har haft sindssygt mange sager i nat. Alt for mange.

Del din kommentar