Skip to main content

Høj sirenelyd vækker undren – kan ikke finde forklaringen

Lørdag aften hørte mange borgere en høj sirenelyd i det nordlige Randers. Østjyllands Politi har siden forgæves forsøgt at finde en forklaring.

Mange randrusianere undrede sig lørdag aften over en høj sirenelyd, der kunne høres i den nordlige del af byen. Politiet har siden forsøgt at finde frem til en forklaring. Uden held.

– Vi fik en anmeldelse kl. 21.30 fra en borger, der kunne høre høj sirenelyd på Asavænget i Randers. Vi sendte en patrulje frem, men kunne ikke finde noget, siger vagtchef hos Østjyllands Politi, Morten Hansen, til TV2 Østjylland.

I gruppen ‘Facebook Randers’ fremgår det, at anmelderen langt fra var alene om at kunne høre sirenelyden, og den kunne høres flere steder i området.

– Kunne høre det mega tydeligt oppe ved Nørrebrogade, troede først jeg var blevet gal, skriver en bruger i gruppen.

– Det er vel luftsirenen, men hvorfor ved jeg ikke, supplerer en anden.

Troede det var farligt

I første omgang troede langt de fleste, at der var tale om en farlig situation.

Den høje sirenelyd lørdag aften er stadig et mysterie. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Den høje sirenelyd lørdag aften er stadig et mysterie. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Når der opstår større ulykker og katastrofer kan Rigspolitiet nemlig varsle befolkningen om fare ved hjælp af det landsdækkende sirenevarslingssystem.

– Men det har ikke været i brug lørdag aften, har vi fået oplyst fra Rigspolitiet. De er nu ved at undersøge, om der er sket en teknisk fejl, og har også tænkt sig at tage fat i Beredskabsstyrelsen, siger Morten Hansen til TV2 Østjylland.

Kan være anden forklaring

Muligvis kan der også være en hel anden forklaring på sirenelyden, og hvis det er tilfældet, ønsker politiet offentlighedens hjælp.

– Måske spillede nogen meget høj musik, der kunne lyde som en sirene i området lørdag aften. Eller så er der en hel tredje forklaring. Vi hører meget gerne fra den, der ved helt præcist, hvorfor det lød som om, at sirenerne var i gang, siger vagtchefen.

Har du oplysninger om sirenelyden, kontakt da Østjyllands Politi på telefonnummer 114.

Kilde: TV2 Østjylland.

Del din kommentar