Højeste antal smittede i to uger

552 er registreret smittet

552 er registreret smittet det seneste døgn. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

Der er fundet 552 nye smittede med coronavirus i Danmark det seneste døgn, oplyser Statens Serum Institut, SSI.

De er fundet blandt 139.412 personer.

Det er det højeste i to uger.

Det er det højeste antal i to uger, men tallene skal ses i lyset af, at de er fundet på baggrund af 139.412 test, hvilket er det højeste antal i 13 dage.

Positivprocenten er på 0,40 procent, hvilket nogenlunde er på niveau med starten af februar.

I sidste uge var tallet helt nede og runde 0,22, og antallet af daglige smittetilfælde var samtidig under 300.

Derudover er der ved torsdagens test fundet 59 nye smittetilfælde i lyntest fra private leverandører. De er fundet i 34.259 prøvesvar.

Det vides ikke, hvor stort et overlap der er mellem personer, som bliver testet positiv i lyntest og PCR-test i det offentlige. Derfor kan tallene ikke lægges sammen.

Antallet af indlagte er fredag faldet med fem til 264.

Det er det laveste siden starten af december, og det er kun lidt over en fjerdedel af, hvor mange der var indlagt, da hospitalerne havde flest coronapatienter i starten af januar.

Af dem ligger 51 på intensiv, 38 i respirator.

Otte personer er døde.

Det bringer det samlede dødstal på på 2327.

I alt er der nu foretaget 15.784.421 prøver – de er fordelt på 4.312.061 personer.

Kolding i fokus

Fredag har Kolding overtaget den kedelige førsteplads over kommuner med højeste smittetryk fra Ishøj. Kolding har på det seneste haft flere udbrud på skoler og i daginstitutioner.

Myndighederne har i øjeblikket særlig fokus på udviklingen med den mere smitsomme variant B117, der udspringer fra Storbritannien.

Den vurderes allerede at være den dominerende, men da det tager op mod en uge at analysere positive prøver for, hvilken variant de stammer fra, er det ikke endeligt bekræftet endnu.

Ifølge de seneste data fra SSI stammede 47,2 procent af de analyserede positive prøver i uge 6 fra den britiske variant. I starten af året var tallet til sammenligning 2,1 procent.

Powered by Labrador CMS