Skip to main content

Hospitalsdirektør død af coronavirus

Direktøren på et af de førende hospitaler i Wuhan, hvor coronavirusset har sit epicenter, er død af virusset.

Coronavirusset har sit epicenter i Wuhan, som ligger i Hubei-provinsen. Sundhedspersonale i titusindvis har arbejdet for at inddæmme virusset, som har kostet over 1800 mennesker og smittet 72.400 i Kina. (Arkivfoto). Foto: China Daily/Reuters

Coronavirusset har sit epicenter i Wuhan, som ligger i Hubei-provinsen. Sundhedspersonale i titusindvis har arbejdet for at inddæmme virusset, som har kostet over 1800 mennesker og smittet 72.400 i Kina. (Arkivfoto). Foto: China Daily/Reuters

En hospitalsdirektør i den kinesiske millionby Wuhan er død, efter at han er blevet smittet med coronavirus.

Det oplyser kinesisk stats-tv tidligt tirsdag morgen dansk tid.

Artiklen fortsætter under videoen

Liu Zhiming var direktør på Wuhan Wuchang Hospital, der er et af Wuhans ledende og største hospitaler. Han er død tirsdag formiddag lokal tid.

Han er den anden prominente læge i Kina, der har mistet livet under den igangværende krise, som det smitsomme coronavirus har medført.

Fik reprimande

Tidligere på måneden døde lægen Li Wenliang, som tidligere havde fået en reprimande fra det kinesiske styre, efter at han havde advaret om udbruddet.

Som det også var tilfældet med Li Wenliangs død, var der mandag aften tvivl om, hvorvidt hospitalsdirektøren var omkommet eller ej.

Mandag aften lokal tid udsendte det kinesiske kommuniststyre en meddelelse om, at Liu Zhimging var død. Men efterfølgende meddelte partiet, at han var i live.

Styret har ikke udsendt en officiel bekræftelse af, at direktøren nu er død, efter at kinesisk stats-tv har offentliggjort dødsfaldet.

Epicenter i Wuhan

Coronavirusset har sit epicenter i Wuhan, som ligger i Hubei-provinsen.

For at inddæmme smitten har Kina lukket Wuhan ned, hvilket påvirker byens 11 millioner indbyggere.

Sundhedspersonale i titusindvis har arbejdet for at inddæmme smitten.

Coronavirusset har kostet over 1800 mennesker livet i Kina siden december. Flere end 72.400 personer er blevet smittet i Kina i samme periode.

Virusset har spredt sig fra Kina, og der er blevet registreret smittetilfælde i flere end 20 andre lande.

Stadig ingen vaccine

Der er endnu ikke udviklet en vaccine mod virusset, der kan føre til en sygdom, som Verdenssundhedsorganisationen, WHO, kalder Covid-19.

Det står stadig ikke helt klart, præcis hvor dødelig sygdommen er.

Meget tyder dog på, at dødeligheden for personer, som er smittet med coronavirus, ligger under andre luftvejsvirusser.

Del din kommentar