Skip to main content

Hun er sin egen værste fjende

Inger Støjberg ejer ikke tvivlens nådegave eller ydmyghed, konstaterer chefredaktør Claus Jessen, Newsbreak.dk

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Der er ingen tvivl om, at Inger Støjberg er en dygtig og markant politiker. Hun har politiske meninger, man kan skære sig på. Hun har forstået at skabe sig nogle populære mærkesager, som vælgerne forstår. Hun udtrykker sig klart og tydeligt.

Men der er heller ingen tvivl om, at Inger Støjberg efterhånden er blevet sin egen værste fjende.

Hun behøver ikke at se sig omkring i Venstres folketingsgruppe for at finde folk, som vil hende det ondt.

Hun skal blot se sig selv i spejlet, hvis hun vil se fjendebilleder.

Stemmeslugeren fra Nordjylland  lider af den vildfarelse, at hun uantastet kan skabe en parallel verden, som hun kan dirigere rundt med og agere i, som en anden domptør i en landsdækkende cirkusforestilling.

Når tingene går hende imod – og det gør de efterhånden ret ofte – så hopper hun over i sin egen verden og forventer, at vi andre ukritisk retter ind og klapper med.

Det gør vi så bare ikke længere.

Den tidligere Venstre-politiker kan eller vil stadig ikke begribe, at den kommende rigsretssag mod hende ikke handler om, at hun ville beskytte barnebrude mod overgreb. Sagen drejer sig alene om måden, hun gjorde det på. Og meget tyder beklageligvis på, at Støjberg handlede ulovligt og angribeligt, da hun skilte ægtefæller ad uden særskilt sagsbehandling.

Nu har den iltre Venstre-kvinde omsider forladt Venstre. Kollegerne i folketingsgruppen har i Støjbergs optik svigtet hende grusomt ved at stemme for rigsretssagen.

Hvad var alternativet for hendes kolleger? Skulle de lukke øjnene, lade som ingenting og acceptere, at potentielle ulovligheder er helt acceptable i vores folkestyre? Skulle de blæse på Instrukskommissionens beskrivelse og flere advokaters vurderinger?

Ja, det skulle de, mener Inger Støjberg. For hun ejer ikke tvivlens nådegave eller ydmyghed.

Inger Støjberg lader os også forstå, at en af årsagerne til skilsmissen fra Venstre skyldes, at Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen har trukket partiet i den forkerte retning, når det gælder udlændingepolitikken.

Hvor ved hun det fra?

Ingen i partiet – eller udenfor – har efterhånden noget klart billede af, hvor Venstre-formanden bevæger sig hen i nogen som helst sammenhænge. Ellemann-Jensen ved det vel næppe heller selv.

Først skred Lars Løkke Rasmussen fra Venstre. Nu smutter Inger Støjberg. Den ene vil mod midten. Den anden vil til højre. Indtil videre er de begge løsgængere.

Inger Støjberg træder formentligt snart ind i Dansk Folkeparti eller Nye Borgerlige, når hun har fået vasket den værste Venstre-duft af kroppen.

Men inden hun vælger parti, bør Inger Støjberg måske gøre sig selv den tjeneste at tage et ekstra kig i spejlet.

Nissen har det som bekendt med at følge med…

Del din kommentar