Hundelufter sigtet for grov forbrydelse

En hvid kvinde, som beskyldte en sort mand for at true hende på livet, er sigtet for falsk anmeldelse.

Der findes en række hunde, der er ulovlige i Danmark, fordi de er farlige. KLIK VIDERE OG SE, HVILKE HUNDERACER MAN IKKE MÅ HAVE I DANMARK. Arkivfoto: Scanpix
Der findes en række hunde, der er ulovlige i Danmark, fordi de er farlige. KLIK VIDERE OG SE, HVILKE HUNDERACER MAN IKKE MÅ HAVE I DANMARK. Arkivfoto: Scanpix
Udgivet Opdateret

En hvid kvinde fra New York, som i maj beskyldte en sort mand for at true hende på livet, er sigtet for at have indgivet en falsk anmeldelse til politiet.

Det oplyser anklagemyndigheden på Manhattan mandag. Kvinden, den 41-årige Amy Cooper, skal fremstilles for en dommer den 14. oktober.

Bliver hun kendt skyldig, kan hun blive straffet med op til et års fængsel.

I forvejen har hun mistet sit job som følge af sagen, der begyndte som en meningsudveksling mellem hende og den sorte mand Christian Cooper i Central Park i New York City den 25. maj. Trods samme efternavn er der ingen relation mellem de to.

Christian Cooper, der er en ivrig fuglekigger, bad kvinden om at tage sin hund i snor, hvilket hun nægtede. Derefter sagde hun, at hun ville tilkalde politiet.

Optagelse gik viralt

Det fremgår af en video af optrinnet, som manden optog på sin telefon og efterfølgende lagde på Facebook.

– Jeg vil ringe til politiet og fortælle dem, at der er en afroamerikansk mand, der truer mig på livet, siger kvinden.

– Fortæl dem, hvad du vil, svarer Christian Cooper i videoen.

Kvinden gør som sagt og beder politiet om at komme med det samme. I samtalen refererer hun to gange til Christian Cooper som “afroamerikaner”.

Optagelsen gik efterfølgende viralt på Twitter og Facebook. Alene på Twitter er den blevet set næsten 45 millioner gange.

Hændelsen i Central Park fandt sted få timer inden, at den sorte mand George Floyd døde under en brutal anholdelse i Minneapolis, efter at en hvid betjent havde presset et knæ mod Floyds hals i flere minutter.

Sagen udløste antiracistiske demonstrationer over hele USA og i mange andre lande under sloganet Black Lives Matter.

Gør sådan ved fremmede hunde

Newsbreak.dk har tidligere beskrevet, hvilke forholdsregler du bør tage, hvis du møder en fremmed hund uden snor.

Det gælder især, hvis du møder en hund af en race, der er ulovlig i Danmark, da de er vurderet til at være farlige.

Skulle du  løbe ind i en af de ulovlige hunde, er der dog ingen grund til at agere anderledes end ved en hvilken som helst anden hund, har hundeekspert Lise Lotte Christensen fra Dansk Kennel Klub tidligere forklaret til Newsbreak.dk.

– Jeg synes ikke, man skal kigge så meget på racen. Det er langt vigtigere at kigge på hundens kropssprog. Virker den rolig og logrer med halen, er det et godt tegn, men hvis den bliver ved at knurre og gø, skal man være mere forsigtig. Det handler om at bruge sin sunde fornuft, siger hundeeksperten.

Hvis det ikke kan lykkes at berolige hunden, opfordrer Lise Lotte Christensen til, at man tager et billede af hunden og kontakter politiet.

Du kan se i galleriet ovenfor, hvilke hunde det ikke er tilladt at have i Danmark.

Powered by Labrador CMS