Hver tiende bryder denne lov bag rattet

Én ud af ti danskere har taget en selfie, mens de kørte bil. Det er overaskende ikke de unge, der er de største syndere.

Udgivet Opdateret

Mange af vi danskere har en ualmindelig dårlig vane. Vi bruger mobiltelefonen på tidspunkter, hvor det burde være bandlyst. For eksempel har én ud af ti bilister taget en selfie eller et andet foto, mens de sad bag rattet. Det viser en undersøgelse foretaget af Gallup for Gjensidige forsikring.

Ifølge Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige Forsikring, er det overhovedet ikke i orden.

– I trafikken skal opmærksomheden kun rettes ét sted hen, og det er mod vejen. Det er helt utilgiveligt, at så mange voksne danskere roder med telefonen, når de burde have blikket på trafikken, udtaler han i en pressemeddelelse.

Udover risikoen, man udsætter sig selv og andre for, koster det også en bøde samt et klip i kørekortet.

I galleriet over artiklen kan man se en række trafikale forseelser, der har samme konsekvens.

Artiklen fortsætter under videoen

Umiddelbart skulle man tro, at det er de yngste bilister, der er de største syndere, men sådan forholder det sig ikke. De 18 til 29-årige tegner sig nemlig “kun” for 13 procent af tilfældene, mens de 30 til 39-årige og de 40 til 49-årige står for henholdsvis 19 procent og 14 procent.

Helt Uacceptabelt

Henrik Sagild understreger dog, at det er ligegyldigt, hvor gammel man er. Man skal aldrig bruge en håndholdt telefon, når man kører.

–  En af de hyppigste årsager til skader i trafikken er uopmærksomhed og i den sammenhæng er en af de helt store syndere selvfølgelig mobiltelefonen. Uanset om man lige skal tjekke en sms, sende et billede eller noget helt tredje, er det helt uacceptabelt, at man fjerner sin opmærksomhed fra trafikken. Det bringer ikke blot en selv, men også andre i fare, siger han.

Undersøgelsen bygger på 1560 repræsentativt udvalgte og adspurgte danskere over 18 år.

Powered by Labrador CMS