Skip to main content

Idømt 14 års fængsel

Den 29-årige Jim-Bo Poulsen er blevet idømt 14 års fængsel for et drabsforsøg i november 2017.

Den 29-årige Jim-Bo Poulsen er i Højesteret blevet idømt 14 års fængsel for er drabsforsøg på en 25-årig. Foto: Genre

Den 29-årige Jim-Bo Poulsen er i Højesteret blevet idømt 14 års fængsel for er drabsforsøg på en 25-årig. Foto: Genre

Tirsdag er den 29-årige Jim-Bo Poulsen blevet idømt 14 års fængsel ved Højesteret for at have stået bag et drabsforsøg mod en 25-årig hashhandler.

Det er en markant skærpelse af den straf på otte års fængsel, som Østre Landsret i februar udmålte i sagen. Straffen er på niveau med, hvad der gives for eksempelvis et rovmord.

Drabsforsøget blevet begået i november 2017, hvor den 25-årige blev ramt af flere skud.

Rettens dommere vurderede, at drabsforsøget er sket som et led i en konflikt mellem rockergrupperne Bandidos og Satudarah.

Solgte hash for rivaler

Årsagen til skyderiet var angiveligt, at den 25-årige solgte hash for Satudarah. Jim-Bo Poulsen selv har en tilknytning til den rivaliserende bande Bandidos, skriver TV Øst.

På daværende tidspunkt var Jim-Bo Poulsen en såkaldt ‘hang around’, som personer med tilhørsforhold til en rockergruppering kaldes, før de er fuldgyldige medlemmer.

Det menes, at Jim-Bo Nielsen er ham, der affyrede sit våben mod den 25-årige mand, der blev skudt i sit hjem på Østre Ringvej i Næstved.

I Landsretten kom det frem, at den 29-årige blandt andet havde pralet med drabsforsøget overfor adskillige kammerater.

Seks gange blev den 25-årige ramt, men han overlevede. Værre gik det for hans hund, som også blev skudt. Den døde.

Flere tiltalte

Tre mænd har været tiltalt i sagen, men Jim-Bo Poulsen er som den eneste blevet dømt. I byretten lød straffen i marts 2019 på 12 års fængsel, men den blev altså sat ned til otte år i landsretten.

På trods af nedsættelsen udtalte den 29-årige efter domsfældelsen, at han var blevet udsat for justitsmord.

En ekspræsident i Bandidos har ligeledes været tiltalt i sagen. Han er tiltalt for at foranlediget og tilrettelagt drabsforsøget. Han blev dog frifundet for tiltalen i februar i år.

Jim-Bo Poulsen havde i Højesteret bedt om en stadfæstelse af landsrettens dom, mens Rigsadvokaten gik efter en markant skærpelse.

Bandeparagraf brugt

Den juridiske strid står om straffelovens paragraf 81 a. Den siger, at straffen kan fordobles i sager om for eksempel, drab og drabsforsøg, når forbrydelsen har baggrund i en bandekonflikt.

Byretten nikkede i sin tid ja til at bruge paragraffen, men landsretten vurderede, at paragraffen ikke kunne bruges.

For selv om der var en konflikt mellem grupperne, så var det ikke bevist, at der tidligere var blevet anvendt skydevåben i den konflikt, lød det i landsrettens dom.

Det er dog ikke væsentligt, vurderer Højesteret. For en lovændring i 2017 ændrede nemlig betingelserne for, hvornår bandeparagraffen kunne tages i brug.

Lovændringen betød, at hvis en lovovertrædelse er egnet til at fremkalde en konflikt, hvor der anvendes skydevåben, så kan der også straffes efter paragraf 81 a.

Del din kommentar