Skip to main content

Inge-Lise er bekymret: Går ikke udenfor efter klokken 18

Flere borgere i Vissing er bekymrede for opholdsstedet Kanonens tilstedeværelse. På det seneste har der været mere uro end normalt.

Inge-Lise Østergaard er bekymret for, hvad unge fra opholdsstedet Kanonen kan finde på. Hendes drøm er, at afdelingen i landsbyen Vissing flytter. Foto: Privat / Google Street View.

Inge-Lise Østergaard er bekymret for, hvad unge fra opholdsstedet Kanonen kan finde på. Hendes drøm er, at afdelingen i landsbyen Vissing flytter. Foto: Privat / Google Street View.

Citathistorie: TV2 Østjylland

Landsbyidyllen i Vissing nær Hadsten er for tiden truet af unge fra opholdsstedet Kanonen. I sidste uge kulminerede uroen med et hjemmerøveri, og nu står borgere frem med bekymring.

Det skriver TV2 Østjylland.

En af de bekymrede er 71-årige Inge-Lise Østergaard, som har boet i Vissing i over 30 år. Hun har det seneste halve år følt sig mere utryg end nogensinde før.

– Det har været forfærdeligt. Der har været sprængte postkasser, indbrud i biler og nu så et hjemmerøveri. Vores dør er låst kl. 18, og jeg går slet ikke udenfor om aftenen længere, siger Inge-Lise Østergaard til TV2 Østjylland.

Flere af forbrydelserne har beviseligt været begået af unge fra opholdsstedet, og det var således også to 16-årige herfra, der stod bag et væbnet hjemmerøveri natten til tirsdag den 19. maj.

Forholdsvist roligt

I mange år har der ifølge Inge-Lise Østergaard været forholdsvis roligt i byen, men det har altså ændret sig.

– Jeg er da utryg, og man frygter for det værste. Nu begynder de også at true med kniv, og så kan man ikke skræmme dem længere, siger Inge-Lise Østergaard og fortsætter:

– Hvis de pludselig står i ens carport, så er det svært at forsvare sig. Især hvis man som mig er 71 år.

Hun og flere andre i Vissing ønsker, at opholdsstedet flytter ud af byen.

– Jeg kan ærlig talt ikke forstå, hvorfor et sådant sted skal ligge her midt ude på landet. De unge keder sig, og så går det galt, mener Inge-Lise Østergaard.

Er splittede

Borgerne i Vissing er dog splittede i forhold til opholdsstedet. Andre føler sig på ingen måde bange for at bo tæt op af Kanonen.

Heriblandt Helle Behr fra den lokale borgerforening. Hun forstår Inge-Lise Østergaard og andres bekymring, men maner samtidig til besindighed.

– Jeg er fuldstændig tryg ved at bo i Vissing. Her er dejligt og normalt meget stille og roligt. Jeg er mere nervøs for at blive udsat for noget i Aarhus end her, siger Helle Behr til TV2 Østjylland.

Hun mener ikke – ligesom andre gør, at Kanonen skal ud af byen.

For hvor skulle de unge ellers være?

– Der er en grund til, at de her unge, som har det svært, skal være et sted uden muligheder for at hænge ud på en tankstation. De har brug for fred og ro, siger Helle Behr.

Tættere relation

I stedet ser hun en hel anden løsning på problemerne med de unge fra opholdsstedet.

Helle Behr lægger op til en tættere relation mellem de unge og resten af byen.

– Hvis de lærer os bedre at kende og er med til arrangementer, så tror jeg på, at det vil styrke sammenholdet i byen. På den måde vil vi vise dem, at vi gerne vil dem, og så er lysten til at begå noget dumt forhåbentlig mindre, mener medlemmet af borgerforeningen.

Under alle omstændigheder skal der findes en løsning på uroen i Vissing. En løsning som alle kan leve med.

Derfor er der torsdag eftermiddag arrangeret et dialogmøde, hvor de lokale er inviteret indenfor hos Kanonen.

Et møde som begge parter ser frem til.

– Kanonen skal have ros for lynhurtigt at reagere på bekymringen fra os borgere. Jeg møder op og er lydhør. Jeg ønsker 100 pct. sikkerhed for, at der er styr på situationen hos opholdsstedet, siger Inge-Lise Østergaard til TV2 Østjylland.

Opholdsstedet Kanonen ønsker ikke at udtale sig om sagen før efter dialogmødet torsdag.

Del din kommentar