Skip to main content

Ingen aftale: Landshold tabt for Yousee-kunder

Det er ikke lykkedes at lande en aftale indenfor deadline.

Siden foråret har YouSee og Discovery forhandlet om en ny aftale.

Inden deadline er der dog ikke blevet indgået en ny aftale, og det betyder, at de to parter helt stopper samarbejdet fra årsskiftet.

Det oplyser YouSee i en pressemeddelelse.

Meldingen kommer, efter at Discovery tidligere i efteråret kunne fortælle, at det var klar til at stoppe samarbejdet med YouSee, da tv-selskabet ville fjerne de kanaler, som Discovery har, fra sine tv-pakker.

Discovery står bag kanaler som blandt andet Kanal 5, der viser landsholdskampe, samt Canal 9 og Eurosport 1 og 2, som viser 3F Superligaen. Også Kanal 4 og 6’eren er blandt Discovery’s kanaler.

YouSee har før lagt op til, at Discovery’s kanaler kunne fortsætte som en del af bland selv-pakken frem for at ligge i den faste grundpakke. Men heller ikke det kommer til at ske, nu hvor parterne ikke har kunnet lande en ny aftale.

– Selv om YouSee ønsker at fortsætte forhandlingerne med Discovery, er det nu så tæt på årsskiftet, at YouSee er nødt til at varsle sine kunder om, at Discovery Networks’ kanaler heller ikke vil være en del af bland selv-pakkerne fra nytår, skriver YouSee i pressemeddelelsen.

YouSee har den seneste måned informeret alle kunder med faste tv-pakker om de ændringer, der træder i kraft ved årsskiftet.

De kommende uger vil kunder med bland selv-pakker også modtage information om de forestående ændringer.

Discovery tager i en pressemeddelelse til genmæle:

– Realiteten er, at Yousee efter vores opfattelse ganske enkelt bruger deres dominerende markedsposition til at forsøge at skubbe os ud af det danske tv-marked. Vi har den seneste måned genoptaget forhandlingerne med Yousee i håb om at lande en aftale. Men Yousee har i deres tilbud gjort det meget klart, at de ikke ønsker at betale for vores indhold på rimelige og ikke-diskriminerende vilkår, siger Christian Kemp, administerende direktør i Discovery Networks Danmark og fortsætter:

– Yousees opførsel i hele denne forhandlingsproces, der har kørt siden foråret, har i vores optik været diskriminerende og konkurrenceforvridende.

Del din kommentar