Skip to main content

Instrueret i at dræbe Paludan

En 41-årig er tiltalt for at hjælpe en psykisk syg mand med et drabsforsøg på partistifter Rasmus Paludan.

En 41-årig mand anklages for at orkestrere et drabsforsøg på Rasmus Paludan. KLIK FOR FLERE BILLEDER. Foto: Øxenholt Foto.
En 41-årig mand anklages for at orkestrere et drabsforsøg på Rasmus Paludan. KLIK FOR FLERE BILLEDER. Foto: Øxenholt Foto.
Her bliver manden, som politiet angiveligt skød i benet båret op til ambulancen. Foto: Øxenholt Foto.
Her bliver manden, som politiet angiveligt skød i benet båret op til ambulancen. Foto: Øxenholt Foto.

Opdatering 12.21:

– Hold din kæft! Du er et svin, råbte en 53-årig mand til Rasmus Paludan, inden manden brød igennem politiets afspærringer og løb mod Stram Kurs-stifteren med en kniv for at dræbe Paludan den 5. juni sidste år.

Det viser en video af hændelsen, der bliver vist ved Retten i Aarhus i en sag, hvor to mænd er tiltalt for at have forsøgt at dræbe den omstridte partileder.

Den 53-årige mand, der førte kniven, erkender sig skyldig i at have forsøgt at slå Rasmus Paludan ihjel.

Anderledes står det til for en 41-årig mand, der også er tiltalt for at have medvirket til drabet. Han nægter sig skyldig i alle forhold.

Original:

Det vrimler fredag med politibetjente ved den midlertidige retsbygning på Paludan Müllers Vej i Aarhus op til en retssag, hvor to mænd er tiltalt for at have planlagt og forsøgt at dræbe Stram Kurs-stifteren, Rasmus Paludan.

Det er politiets opfattelse, at det var en 41-årig mand, der var dukkefører, da en 53-årig mand på grundlovsdag sidste år brød igennem politiets afspærring ved en Stram Kurs-demonstration med en kniv.

Den 53-årige er varetægtsfængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling og altså ikke i et almindeligt arresthus.

Den 41-årige sidder varetægtsfængslet op til retssagen.

Den 5. juni 2020 blev der under en Stram Kurs-demonstration i Digterparken i Aarhus affyret skud mod en 53-årig mand.

Ifølge anklageskriftet brød den 53-årige mand igennem politiets afspærring på stedet og løb frem mod Rasmus Paludan med kniven i hånden.

På en video fra demonstrationen offentliggjort af B.T. kan man se manden iført et hvidt jakkesæt med røde strømper og en rød skjorte. I videoen er han omringet af politibetjente, der råber, at han skal lægge kniven fra sig.

Tiltalt for trusler

Manden parerede dog ikke ordre, og en betjent måtte ty til pistolen. Efter et skud i låret formåede politiet at anholde manden.

Men ifølge anklageskriftet var den 53-årige altså ikke alene om gerningen.

Det er politiets opfattelse, at manden har handlet på instruks fra en anden person – den 41-årige mand.

Denne mand skulle have vist den 53-årige en video af Rasmus Paludan, hvorefter han menes at have givet ham en kniv med et cirka 12 centimeter langt blad og instrueret ham i at stikke partistifteren med den.

Begge mænd er ud over drabsforsøget og medvirken hertil tiltalt for at true politibetjente og politiassistenter, der var til stede til demonstrationen. De er desuden tiltalt for ulovlig besiddelse af kniven.

Demonstrationen i Aarhus-bydelen medførte uroligheder med ildspåsættelser og stenkast de efterfølgende dage.

Rasmus Paludan har lavet adskillige demonstrationer i områder med mange borgere med indvandrerbaggrund. Gentagne gange har den omstridte politiker sat ild til et eksemplar af Koranen.

Del din kommentar