Skip to main content

Jan opdagede svindel: Banken ville ikke dække

Jan opdagede selv dankort-svindelen, men banken ville ikke dække taget.

En bankkunde opdagede selv, der blev svindlet med hans dankort. Banken nægtede at dække tabet, men nu er Det finansielle ankenævn kommet med en helt anden konklusion. Foto: Colourbox.

En bankkunde opdagede selv, der blev svindlet med hans dankort. Banken nægtede at dække tabet, men nu er Det finansielle ankenævn kommet med en helt anden konklusion. Foto: Colourbox.

Jan Baungaard Allesch har på snedig vis fundet ud af, hvem der 53 gange misbrugte hans dankort. Svindleren er også fanget og idømt tre måneders fængsel. Men alligevel har Fynske Bank i lang tid nægtet at dække hans tab.

Det skriver Fagbladet 3F.

Pengeinstituttet har ovenikøbet opkrævet ekstra 1.000 kroner, fordi Jan Baungaard Allesch havde gjort indsigelser mod, hvad der var trukket på hans kort.

Men nu kommer Fynske Bank til at betale det hele.

Det forlanger Det finansielle ankenævn i en afgørelse.

– En af mine venner har været udsat for noget lignende, men han orkede ikke at skulle gennem en sag. Men jeg ville ikke finde mig i, at banken ikke ville betale, når jeg endda havde hjulpet med at opklare svindlen, siger Jan Baungaard Allesch til Fagbladet 3F.

Fik mistanke

Den 60-årige bankkunde i Svendborg havde i en længere periode ikke fået set kontoudtog igennem. Han tænkte som mange andre, at det nok var i orden. Men da han kiggede, fik han straks mistanke.

De 53 misbrug løb op i samlet over 32.000 kroner. Jan Baungaard Allesch opklarede forbrydelsen ved at ringe til flere af de netbutikker, hvor der var købt ind via hans dankort. De fortalte, hvor varerne var leveret. Det fortalte han videre til politiet.

– Svindleren havde blandt andet købt en computer til 6.500 kroner på mit dankort. Butikken havde stadig registreret, hvilken adresse den var sendt til, fortæller Jan Baungaard Allesch.

Det er bare at ringe til netbutikkerne, hvis der bliver lavet fup.
Svindleren tilstod alle 53 misbrug. Han blev dømt for databedrageri.

Tidligere dømt

Det er uklart, hvordan han har fået fat i kortoplysningerne. Han var tidligere dømt for tyveri og bedrageri, viste det sig.

– Han havde lavet det samme nummer flere steder, fandt Jan Baungaard Allesch ud af.

Trods dommen så mente banken, at Jan Baungaard Allesch selv skulle dække tabet. De beskyldte ham for sløseri med dankortet.

Men det afviser ankenævnet totalt. Nævnet fastslår, at han ikke skal hæfte for det mindste af tabet.

Banken bliver i afgørelsen også pålagt at tilbagebetale gebyret på 1.000 kroner.

– Jeg har ikke skiftet bank endnu, men det overvejer jeg bestemt at gøre. Men mange banker har haft lukket deres filialer under corona, siger Jan Baungaard Allesch.

Del din kommentar