Skip to main content

Kan være slud eller hagl

Vejret den 20. november 2020 bliver en rigtig flot dag.

Vejret den 20. november 2020 ser ud til at blive en rigtig flot, klar og solrig dag.

Fra morgenstunden er det enkelte steder i landet dog ikke ligefrem klart, for morgentimerne er præget af byger, hvor der kan være et snert af slud eller hagl, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

Så er det meget koldt denne fredag, men i weekenden stiger temperaturen igen. Læs mere om det længere nede i artiklen.

Vær opmærksom

Fredagens vejr ser ud til at blive super godt, selv om det fra morgenstunden – særligt i den sydvestlige del af Jylland – ser noget mere gråt ud.

– Fra morgenstunden er der byger især i den sydvestlige del af Jylland, hvor det lokalt kan være med slud eller hagl, siger den vagthavende meteorolog ved DMI Frank Nielsen til Newsbreak.dk og fortsætter:

– Det betyder, at vi lokalt kan have nogle vejtemperaturer, der ligger lige omkring frysepunktet. Det skal man være opmærksom på denne morgen.

– Selv om det er en tør luft denne morgen, så kan der de steder, hvor der er faldet nedbør, altså godt være glat.

Syd- og Sønderjyllands Politi har da også fra morgenstunden advaret bilister om, at vejene kan være glatte. Det skrev politikredsen fredag morgen på Twitter.

Vejret den 20. november 2020 med kolde temperaturer

I morgentimerne er der koldt, og sådan fortsætter det med at være resten af dagen.

– Det bliver en kold dag, hvor vi kun lige kan mønstre temperaturer mellem fire og otte grader, siger den vagthavende meteorolog.

Til gengæld er der udsigt til at få solen at se i vejret den 20. november 2020.

– Det, der overordnet, beskriver vejret i dag, er, at det bliver en ret flot dag med en del solskin, siger den vagthavende meteorolog.

Torsdag ramte en voldsom blæst landet med vindstød op til orkanstyrke i de nordlige egne. Fredag er det langt mere roligt.

Vinden er aftagende, og derfor vil danskerne fredag føle, at blæsevejret har lagt sig.

Søndag er bedst

Det er med at glæde sig over vejret den 20. november 2020, selv om det muligvis kræver hue og handsker, når du bevæger dig ud.

For ligeså flot bliver det absolut ikke lørdag.

Sidst på aftenen fredag trækker en varmfront ind over Danmark, og det gør, at lørdagen bliver grå og regnfuld flere steder i landet.

– Men det bliver mildere. Vi er igen tilbage ved temperaturer mellem 10 og 11 grader, siger den vagthavende meteorolog.

Søndag ser det en smule bedre ud.

– I løbet af søndagen ser det ud til at klare op, så der er chancer for nogen sol indimellem skyerne. Søndag er klart den bedste dag at være udendørs i denne weekend, siger den vagthavende meteorolog.

Temperaturerne er nogenlunde det samme som lørdag. Noget andet dagene i weekenden også har til fælles, er, at der igen bliver mere blæsende med kuling eller op til hård kuling.

Del din kommentar