Kåring: Disse racer er de bedste vagthunde

Her kan du se, hvilke hunderacer der er kåret til at være de bedste vagthunde.

Udgivet Opdateret

En hund kan både være hyggeligt selskab – men kan også beskytte dig og dit hus mod for eksempel indbrud.

Nogle hunderacer har det således dybt i deres instinkt at passe på deres ejer, og hvis man kombinerer dette instinkt med den rette træning, kan man sove helt roligt om natten – forvisset om, at ens hund nok skal komme til undsætning, hvis der skulle ske noget.

American Kennel Club har udpeget, hvilke hunderacer der per instinkt er de bedste vagthunde.

Du kan se alle racerne i galleriet ovenfor.

Træn hunden som politiet

Når det kommer til, hvordan du så skal træne hunden, kan det være en god idé at skæve til, hvordan politiets hundeførere klarer den opgave.

Artiklen fortsætter under videoen

Her har Newsbreak.dk tidligere videregivet nogle af John Jensen, Rigspolitiets politihundetjenestes vicepolitiinspektørs, bedste råd til hundeopdragelse.

Ifølge ham ligger der ‘mange timers arbejde, et ubrydeligt tillidsbånd og høj disciplin’ i træningen.

Stil krav

Det er vigtigt, at der stilles helt klare krav til hundene. Som hundefører skal man vide præcis, hvad man vil have, hunden skal gøre, når man siger ”sit” eller ”på plads” til sin hund, fortæller John Jensen til Dyrenes Beskyttelse.

– Hvis en hundefører ikke er klar over, hvad ’sit’ betyder, så får hunden også svært ved at vide det. Jo mere, man har orden på sine egne krav, jo lettere er det for hunden. Lad være med at give hunden mad ved bordet, og så ikke give den i morgen. Det forvirrer billedet, siger John Jensen.

Du kan se flere af John Jensens råd i denne artikel:

Powered by Labrador CMS