Skip to main content

Kastede kanonslag mod mennesker

Ingen er kommet til skade i forbindelse med affyringen af kanonslag på Rådhuspladsen i København.

Politiet melder, at de fleste mennesker omkring Rådhuspladsen i Købehavn overholder regler og retningslinjer nytårsaften. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Scanpix

Politiet melder, at de fleste mennesker omkring Rådhuspladsen i Købehavn overholder regler og retningslinjer nytårsaften. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Scanpix

To yngre mænd er blevet anholdt, efter at de nytårsaften kastede ulovlige kanonslag ind i mellem andre mennesker på Rådhuspladsen i København. Det oplyste vicepolitiinspektør Jesper Bangsgaard ved Københavns Politi kort efter midnat til Ritzau.

Den forbrydelse er så grov, at mændene vil blive fremstillet i dommervagten fredag med henblik på at blive varetægtsfængslet, sagde Bangsgaard. Politiet skrev på Twitter klokken 00.45, at episoden skete kort efter, at rådhusuret havde ringet det nye år ind.

Rådhuspladsen, hvor mange plejer at samles og skyde fyrværkeri mod himlen – og desværre nogle gange hinanden – var i coronavirussets tegn spærret torsdag eftermiddag og aften. Det afholdt dog ifølge Newsbreak.dks oplysninger ikke mange mennesker i at samles alligevel. Blot kort udenfor afspærringen.

– Der er mennesker derinde, men de overholder de her afstande, som Sundhedsstyrelsen anbefaler, og er i meget små grupper, sagde Jesper Bangsgaard til Ritzau. Nogle få gange har politiet måtte skille større grupper ad, men det har ikke givet anledning til sigtelser eller bøder indtil videre, melder vicepolitiinspektøren.

Vanvid

Københavns Politi har anholdt yderligere fire personer for uansvarlig håndtering af fyrværkeri, siger Jesper Bangsgaard kort før klokken tre natten til nytårsdag. I det ene tilfælde er to personer blevet anholdt for at affyre fyrværkeri fra en kørende bil på Nørrebrogade i København. I det andet tilfælde er to personer anholdt for at affyre fyrværkeri fra en lejlighed på Nørrebro.

– I begge tilfælde har man ikke noget som helst styr over, hvor fyrværkeriet havner henne. Så det er en blanding af flere overtrædelser, og vi skal finde ud af, hvad vi sigter dem for, siger Jesper Bangsgaard.

Der er ingen, der er kommet til skade i forbindelse med hændelserne.

Kort før klokken tre natten til fredag fortæller politiet, at Hovedstadens Beredskab har haft to ulykker i forbindelse med fyrværkeri i København.

– Der har været to ulykker, og det er noget mindre, end vi plejer at have. Det ene er en øjenulykke, og den anden er kommet til skade med munden. Formentlig begge dele på grund af fyrværkeri, siger Jesper Bangsgaard.

Ifølge tal fra Region Hovedstaden har der været seks fyrværkeri-relaterede udrykninger i år. Samlet har der i regionen været 392 udrykninger i forbindelse med nytåret.

Del din kommentar