Kendis-læge har fået nok: Hænger dem ud

Fie Laursens selvmordsforsøg har fået lægen Vibeke Manniche til tasterne.

Vibeke Manniche vil hænge de, der har sendt hende hadefulde beskeder, ud på sin hjemmeside. KLIK og se opslaget. Foto: Erik Refner / Ritzau Scanpix.
Vibeke Manniche vil hænge de, der har sendt hende hadefulde beskeder, ud på sin hjemmeside. KLIK og se opslaget. Foto: Erik Refner / Ritzau Scanpix.
Udgivet Opdateret

Lægen Vibeke Manniche, der er både forfatter, blogger og debattør, har fået nok.

Så ‘nok’, hun vil hænge sine ‘haters’ ud på nettet. Med navns nævnelse.

Det skriver hun i et indlæg på sin blog.

Ifølge opslaget er det bloggeren og realitystjernen Fie Laursens selvmordsforsøg, der har fået Vibeke Manniche til tasterne.

“Fie Laursens selvmordsforsøg har bragt fokus på hvad ´haters´ gør ved folks sind. For selvfølgelig påvirker det alle at modtage hadefulde mails, beskeder og reel chikane. Jeg har i mange år efterlyst et ‘netpoliti’- men måske skal jeg selv starte mit helt eget netpoliti”, starter opslaget.

Mange hadebeskeder gennem årene

Hun uddyber det med, at hun selv gennem årene har fået mange af de hadefulde beskeder. Og at det nu må få en ende.

“Om præcis fem dage offentligører jeg listen med navne”, skriver hun videre. Det kan man dog undgå, hvis man inden de fem dages udløb har sendt hende en undskyldning.

“Alternativt må du jo bare stå på mål for din opførsel – til glæde for dig, din familie og arbejdsgiver. Så må du jo stå ved din chikane”, skriver hun om konsekvensen.

Skal have en straf

Det har ikke været muligt for Newsbreak.dk at få kontakt til Vibeke Manniche, men til Ekstra Bladet siger hun:

– Alle dem, der laver digital chikane, skal have en straf. Hvis der er nogle andre, der har bedre forslag, så kom hid med det. Men det er ikke i orden, at jeg – ustraffet – skal have at vide, at jeg er en gammel, grim kælling.

‘Netpoliti’

Vibeke Manniche efterlyser i opslaget et altså et ‘netpoliti’. At det skal have en økonomisk konsekvens ikke at opføre sig ordentligt på nettet.

Derfor stod der da også i første udgave af indlægget, der skulle indbetalet 150 kroner via Mobilepay. Ifølge lægen selv til Grevinde Danner (Stiftelsen). Den del er dog senere blevet fjernet.

Ifølge Vibeke Manniches opslag har hun indtil videre modtaget 10 undskyldninger.

Newsbreak.dk venter i skrivende stund på svar fra en jurist på, hvorvidt man må offentliggøre omtalte beskeder.

Powered by Labrador CMS