Skip to main content

Kendt bistro fik 30.000 i bøde

Det blev en dyr fornøjelse.

Bistroen i Salling i Aarhus har haft problemer med både rengøring og opbevaring af fødevarer. Det har siden maj kostet 45.000 kroner. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2017)

Bistroen i Salling i Aarhus har haft problemer med både rengøring og opbevaring af fødevarer. Det har siden maj kostet 45.000 kroner. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2017)

Fødevarestyrelsen var i september en tur forbi bistroen i Salling i Aarhus.

Den gik derfra med en længere rapport og efterlod – som et resultat af den – en bøde på 30.000 kroner.

Det fremgår af styrelsens smiley-rapport. 

Ved besøget kunne Fødevarestyrelsen blandt andet konstatere, at der var “kraftige sorte og hvide skimmellignende belægninger i virksomhedens køleskab, hvori der opbevares ost og salat”. 

Og netop det med rengøringen har været noget af en akilleshæl for restauranten. I maj var det nemlig også et problem.

Det gav dengang en bøde på 15.000 kroner.

Mayo i reje-bøtte

I september var det dog ikke kun rengøringen, der fik styrelsen til at spærre øjnene op.

I rapporten fremgår, at bistroen har anvendt en plastbøtte fra Aarhus Fiskeeksport – hvori der har været rejer i lage – til mayonnaise og syltevarer. Og den går altså ikke.

“Det indskærpes, at virksomheden skal sikre, at den kun anvender fødevarekontaktmaterialer til de formål, hvortil de er tilsigtet”, står der i rapporten.

De to smileyer med meget nedadvendt mundvige ærgrer stormagasinchef Anja Kibsgaard.

– Det er en klar fejl, og det har vi rettet op på prompte. Det er ikke godt nok, og vi tager påtalen alvorligt. Vi skal ikke misse to gange, og det retter vi op på, siger hun til Aarhus Stiftstidende.

Netop at rette op på det får Salling Bistro rig mulighed for. Den kan nemlig se frem til to opfølgende – og gebyrpålagte – kontroller.

“Virksomheden har fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen på minimum tre ud af de seneste fire kontrolbesøg. Det giver Fødevarestyrelsen mulighed for at tage skærpede sanktioner i brug under visse forudsætninger”, skriver Fødevarestyrelsen.

God appetit.

Del din kommentar