Skip to main content

Kort og hektisk: 250 meter politijagt

En narkopåvirket knallertfører blev natten til lørdag anholdt for en stribe af lovbrud.

Det lykkedes ikke en 17-årig, narkopåvirket knallerist at stikke af fra politiet. Foto: Colourbox.

Det lykkedes ikke en 17-årig, narkopåvirket knallerist at stikke af fra politiet. Foto: Colourbox.

Under kørende patrulje på Skagensvej i Hjørring natten til lørdag den 26. december lagde to betjente mærke til, at en knallertfører kørte med passager – uden brug af styrthjelm.

Så gik den vilde – om end korte – skattejagt, skriver Nordjyllands Politi i sin døgnrapport.

Politiet signalerede derfor til knallertføreren, at han skulle holde ind til siden. Føreren af knallerten satte dog i stedet hastigheden op – formodentlig i et forsøg på at stikke af fra patruljevognen.

Her blev det åbenlyst, at knallerten var konstruktivt ændret til at kunne køre betydeligt hurtigere end tilladt for en lille knallert.

Det lykkedes dog ikke knallerten at undslippe, da patruljevognen efter blot 250 meters eftersættelse bragte knallerten til standsning, hvor betjentene fik fat i både fører og passager på udramatisk vis.

Politiet sigtede omgående føreren af knallerten, en 17-årig dreng, for ikke at efterkomme politiets anvisninger, knallertkørsel uden styrthjelm samt kørsel på konstruktivt ændret knallert.

Udspilede pupiller

Det viste sig desuden, at knallertføreren havde yderligere grund til at ville undslippe politiet.

Hans pupiller var nemlig udspilede i sådan en grad, at betjentene omgående fik mistanke til, at han var påvirket af narkotika. En narkometertest skulle vurdere, hvorvidt dette var sandsynligt.

Desværre for føreren af knallerten gav testen udslag for, at han tilsyneladende havde indtaget cannabis. Dertil erkendte han selv at have røget hash inden kørslen.

Ved opslag i politiets systemer kunne betjentene desuden se, at føreren af knallerten ikke havde erhvervet førerret til lille knallert.

Politiet sigtede og anholdt derfor alt i alt knallertføreren for følgende:

  • Ikke at efterkomme politiets anvisninger
  • Narkopåvirket kørsel
  • Kørsel uden førerret
  • Knallertkørsel uden styrthjelm
  • Knallertkørsel med passager
  • Kørsel på konstruktivt ændret knallert

Betjentene konfiskerede derefter knallerten, kontaktede førerens forældre og kørte knallertføreren til skadestuen for at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen.

Del din kommentar