Skip to main content

Kvinde blev flugtbilist ved en fejl

En fejl betød, at en kvindelig bilist blev efterlyst i hele landet

Politiet satte den store jagt i gang, men der var tale om en misforståelse Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politiet satte den store jagt i gang, men der var tale om en misforståelse Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

5. marts blev en kvindelig bilist i en sort Audi efterlyst i hele landet for at have påkørt en to-årig og forladt stedet uden at give sig til kende.

Hændelsesforløbet er ikke helt forkert, men nuancerne mangler, og derfor er bilisten heller ikke sigtet.

Situationen udspillede sig på Nordkajen i Vejle, hvor en institution var på tur. En to-årig pige kom nær den sorte Audi og satte i et skrig. På dette tidspunkt vidste ingen, hvad der var sket.

– Det viser sig, at kvinden har kørt fem kilometer i timen og barnet fik foden i klemme under det bagerste hjul, fortæller vicepolitiinspektør Mikkel Ross ved Sydøstjyllands Politi til Newsbreak.dk.

Dette ved hverken pædagoger eller bilist på dette tidspunkt. Pædagogerne tror, at den to-årige er blevet bange og efter en dialog med bilisten, lader pædagogerne hende køre fra stedet.

Politiet misforstår

Da bilisten var kørt, opdagede pædagogerne dog, at pigen havde ondt i foden, og på skadestuen fandt de ud af, at den var brækket. Herfra tager historien en drejning.

– Institutionen ringer og anmelder sagen og fortæller, at de ikke har noget registreringsnummer på bilen, og at kvinden ikke har givet sig til kende. Men hun henvender sig jo med det samme. Politiet opfatter dog, at hun har kørt fra stedet uden at give sig til kende, fortæller vicepolitiinspektør.

Derfor blev bilisten efterlyst i mange af landets medier, hvor hun blandt andet blev kaldt “flugtbilist”. Den massive bevågenhed betyder dog også, at sagen hurtigt kunne lukkes.

– Hun ringer med det samme om det her. Der er tale om et hændeligt uheld. Der er ikke noget som helst politimæssigt efterforskning i det, siger vicepolitiinspektør Mikkel Ross.

Er du kvinden – eller ved du, hvem hun er: Kontakt redaktionen på redaktion@newsbreak.dk.

Del din kommentar