Skip to main content

Kvinde holdt hundehvalpe fanget i mørk trækasse

En 50-årig kvinde er torsdag kendt skyldig i vanrøgt af syv hundehvalpe, to kaniner og 21 katte. Nu har hun fået en bøde.

Når en 50-årig kvinde fra Vestfyn tog på natarbejde kom hun seks af sine hundehvalpe ned i en mørk trækasse på mindre end én kvadratmeter uden mad og vand. Og det var et klart brud på Dyreværnsloven.

Det mente retten i Odense, der torsdag kendte kvinden skyldig i vanrøgt af dyrene og ikendte hende en bøde på 25.000 kroner. Kvinden tilstod, at hun havde misrøgtet dyrene. Det skriver TV2 Fyn.

Det oplyser specialanklager ved Fyns Politi Klaus Holten Kristensen.

– Dyrenes Beskyttelse havde fået et praj, men de kunne ikke komme ind i huset på Vestfyn, hvor kvinden bor, forklarer anklageren.

Derfor tog Fyns Politi sammen med to embedsdyrlæger forbi huset om formiddagen den 30. oktober 2018.

– I dagligstuen finder vi pallerammer sat sammen til en kasse på 80 gange 120 centimeter. Ovenpå bliver et låg holdt nede med stole, så kassen er helt mørk, fortæller Klaus Holten Kristensen.

Pallerammer kan blandt andet bruges til højbede.

Hundehvalpe overnattede i komplet mørke

I trækassen tilbragte seks femmåneder gamle hundehvalpe natten, når den 50-årige kvinde var på natarbejde.

Kvinden holdt hundehvalpene fanget om natten, fordi hun havde erfaringer med, at hundene ellers ville rasere sofaerne, når hun ikke havde dem under opsyn, forklarede hun i retten.

Hundehvalpene havde ikke adgang til mad eller vand i kassen.

Foruden de seks hundehvalpe i den mørke kasse fandt politiet også en hund i et transportbur. Den havde heller ikke mulighed for at få stillet sulten eller slukket tørsten.

– Hundene blev hentet op af kassen én af gangen for at få vand, forklarer specialanklageren.

Alt i alt drak de syv hundehvalpe 7,5 liter vand, da politiet havde lukket dem ud.

Også kaniner og katte

Retten i Odense har også kendt kvinden skyldig i uforsvarlig behandling af to kaniner. De blev holdt fanget i husets kælder og havde hverken adgang til vådt eller tørt.

Dertil kommer en række katte i kvindens hus.

– Vi blev mødt af 21 magre og loppebefængte katte på adressen, forklarer specialanklageren om politiets besøg i 2018.

Lang sagsbehandling trak dom ud

Samlet set har behandlingen af kaninerne, kattene og hundene resulteret i en bøde på 25.000 kroner til kvinden, der ikke er tidligere straffet.

Der er tale om overtrædelser af Dyreværnslovens paragraf ét, to og tre.

Efter politiets besøg blev samtlige dyr med kvindens accept overleveret til et dyreværn.

At sagen først er kommet for retten mere end ét år efter vanrøgten stod på skyldes ifølge anklageren, at Det Veterinære Sundhedsråd, som samarbejder med anklagemyndigheden i straffesager med dyr, har en lang sagsbehandlingstid.

Del din kommentar