Skip to main content

Læge-kritik: Minister forvirrer unødigt om test

Flere læger mener, at skiftende meldinger skaber forvirring.

(Citathistorie fra Politiken)

De danske sundhedsmyndigheder skal teste “mere aggressivt”, så flere danskere kan få vished for, om de er smittet med coronavirus, sagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde mandag.

Men der har været skiftende meldinger fra ministeren, og det forvirrer, mener flere fagfolk, mens de praktiserende læger advarer om, at virkeligheden slet ikke afspejler ministerens ambitioner, skriver Politiken tirsdag.

– Det er bare lidt frustrerende at være derude, for når ministeren siger sådan, så går folk straks hen til deres læge, og så siger lægen, at det kan ikke lade sig gøre. Den situation skal vi helst ikke havne i for mange gange, siger Anders Beich, formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, til Politiken.

Lørdag meddelte Stephanie Lose, formand for Danske Regioner, at der ikke var kapacitet til at teste alt relevant sundhedspersonale. Søndag eftermiddag gik Magnus Heunicke i medierne og varslede den mere offensive teststrategi.

Frustrerende

Formand for Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin, Joachim Hoffmann-Petersen, kalder det “frustrerende”, at Danmark ikke har haft en helt tydelig strategi for test af coronavirus.

– Man har forsøgt at tilpasse retningslinjerne til de ressourcer, man har haft til rådighed. Og det er sjældent en god måde at gøre det på. Det plejer at være bedre at justere udbuddet til behovet frem for at justere behovet til udbuddet, siger Joachim Hoffmann-Petersen.

På Christiansborg har der hidtil eksisteret en uudtalt våbenhvile, hvor de andre partier har holdt sig fra at kritisere regeringen. Det holder Venstre fast i, men sundhedsordfører Martin Geertsen undrer sig alligevel over forløbet.

– Vi har i vores parti vedtaget at have en stille undren over det her forløb. Når jeg siger det på den måde, er det, fordi jeg ikke tror, at tiden er til at rende og banke hinanden oven i hovedet. Men vi undrer os da lidt over forløbet med, om der skulle være ændret i teststrategien eller ej, siger han.

Del din kommentar