Landet rammes af hvidt nedbør og kraftig blæst

Vi er i den grad inde i en omskiftelig periode.

Udgivet Opdateret

Der er ikke nogen egentlig udsigt til, at vintervejret for alvor er på vej, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). Vi får dog en lille forsmag på det i løbet af den kommende tid, kan man læse i syvdøgsudsigten.

Egentlig begynder onsdag ifølge vagthavende meteorolog Lars Henriksen som en gråvejrsdag, der i udgangspunktet ikke gør meget væsen af sig. I løbet af eftermiddagen klarer det lidt op mod sydvest, og temperaturerne kan nå 13 grader nogle steder.

– Så bevæger et lavtryk sig fra Skotland mod nordøst, og når det kommer til Danmark, så sker der noget, siger Henriksen til Newsbreak.dk.

Smelter nok

Lavtrykket er blandt andet skyld i, at DMI har været nødsaget til at sende et decideret vejrvarsel ud. Generelt bliver det en meget tydelig overgang til vinden fra lavtrykket, der trænger sig på. Torsdag starter nemlig som en nogenlunde lun dag, men temperaturen falder i løbet af dagen.

– Vi begynder at trække den her koldere luft, og det vil blæse rigtig meget. Det er også derfor, vi har sendt varsel ud om den her kraftige blæst med vindstød helt op til stærk storm, siger Henriksen.

Der kan komme vindstød af stormstyrke og stærk storm. Foto: DMI
Der kan komme vindstød af stormstyrke og stærk storm. Foto: DMI

Natten til fredag bliver med spredte byger, hvor der sågar kan være decideret hvidt nedbør, da temperaturen i løbet af natten vil falde til omkring frysepunktet. Foruden kraftig blæst sætter lavtrykket også skub i arktisk kulde. Næppe bliver det noget værd for de, der elsker vinter og sneboldkamp, lyder vurderingen.

– Der er ikke nogen grund til at finde kælken frem. Hvis der kommer sne, så bliver det tøsne eller slud, så det smelter nok, når det rammer, lyder det.

Ingen vinter endnu

Selvom vi allerede er på nippet til at opleve lidt vinteragtigt vejr, så påpeger Lars Henriksen, at vi altså ikke endnu skal til at gøre de helt store vinter-arrangementer klar. Der er ikke noget i prognoserne, der tyder på, at vinteren kommer lige nu.

– Vi er i en meget ustadig vejrperiode, hvor det skiftet meget – også fra dag til dag – men intet tyder på vinterligt vejr. Tværtimod faktisk. Vinteren ligger ikke lige om hjørnet, siger han.

Et godt eksempel på det ustadige finder vi fredag og lørdag. Natten mellem de to er der optræk til, at vi får den første forsmag på noget, vi forbinder med vinter. Nemlig nattefrost. Helt ned til to frostgrader.

Allerede lørdag stiger temperaturen så til mellem otte og 11 grader, og natten til søndag ligner det fem til 10 graders varme. En skarp kontrast til den foregående nat.

Powered by Labrador CMS