Skip to main content

Lang straf: Havde huset fuld af våben og sprængstof

En mand dømt i spektakulær sag.

En 40-årig mand fra Christiansfeld havde huset fuld af alverdens uhyrligheder, og for det er han mandag blevet kendt skyldig i lovbrud og desuden idømt en straf på fem års ubetinget fængsel ved Retten i Kolding.

Sagen tog sin begyndelse, da en borger tippede politiet om, at der måske var noget i mandens besiddelse, som det ikke var meningen. Det viste sig da også at holde stik. Der blev nemlig fundet en skarpladt revolver, fem rifler, 270 gram sprængstof og over 500 stykker ammunition.

I Retten var der tale om en tilståelsessag, for den 40-årige har fra starten erkendt, at han havde de mange våben. Faktisk forklarede han, at han var våbensamler. Det er dog uvist, om han reelt set vidste, hvad han havde mellem hænderne.

For at illustrere alvoren fik politiet foretaget undersøgelser af sprængstoffet, der viste, at de fundne 270 gram sprængstof krævede en sikkerhedsafstand på over 300 meter i det fri, hvis det blev bragt til sprængning.

Sprængning i haven

Manden har siddet varetægtsfængslet siden den 9. juni. Han blev fængslet dagen efter, politiet havde ransaget bopælen i Christiansfeld. Ransagningen skete som nævnt efter et borger-tip, og det er da heller ikke fordi den nu dømte har gået stille med dørene.

– Han beskrev sig selv som våbensamler, dog bevidst om at han ingen tilladelse havde og at våben og sprængstof var anskaffet illegalt. Han forklarede også, at han havde prøveskudt revolveren i sin have, og ved en enkelt lejlighed også havde forsøgt at sprænge en del af sprængstoffet i haven, siger anklager Tobias Engby fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Fængslet igen

Retten fandt, at alle våben var i mandens besiddelse under særligt skærpende omstændigheder, og at sprængstoffet var af særdeles farlig karakter og egnet til at forvolde betydelig skade. Straffen blev udmålt til fem års ubetinget fængsel, og den 40-årige mand blev varetægtsfængslet efter dom, indtil afsoningen kan påbegyndes.

– Det særlige i denne sag var, at tiltalte på ingen måde havde tilknytning til det kriminelle miljø, og at der ikke var andre ting, der pegede på, at våben og sprængstof skulle anvendes udover ved den lejlighed, den 40-årige selv havde forklaret om, siger anklageren.

Manden modtog dommen og protesterede ikke over den fortsatte fængsling.

Del din kommentar