Skip to main content

Letbanespor krydses: – Det er jo livsfarligt

Trods hegn og afspærring kan de lokale i Mårslet konstatere, at folk fortsat krydser baneovergangen. Derfor kommer byens fællesråd nu med et opråb til byens borgere.

Fællesrådet i Mårslet kommer nu med et opråb om, at det hegn, der er sat op ved Letbanen ikke afholder personer fra at krydse over skinnerne. Foto: Finn Larsen/ Privat

Fællesrådet i Mårslet kommer nu med et opråb om, at det hegn, der er sat op ved Letbanen ikke afholder personer fra at krydse over skinnerne. Foto: Finn Larsen/ Privat

I Mårslet syd for Aarhus har byens borgere og fællesråd i lang tid arbejdet for at få fjernet tyfoneringen fra letbanetogene ved overskæringen øst for Mårslet Station – altså den dytten, som togføreren laver for at advare om, at toget om lidt passerer den ubevogtede overgang. Den kraftige lyd frustrerede nemlig store dele af byen.

Det skriver TV 2 Østjylland.

For knap en måned siden lykkedes det så at få Aarhus Letbane med på ideen med et krav om, at der skulle sættes hegn op og laves forbedrede afspærringer for at undgå påkørsel af ulovligt krydsende personer.

Men på trods af det, så oplever byens fællesråd nu, at folk fortsat forcerer hegn og afspærringer for at krydse baneovergangen.

Det er uansvarligt

Det har fået dem til at komme med et opråb på Facebook efter et møde tirsdag aften.

– Det er en fuldstændigt uansvarlig adfærd: Man løber en risiko på egne vegne, man løber en risiko på togførerens vegne, står der blandt andet i opslaget, som blev delt onsdag morgen af Søren Holm Pallesen, der er medlem af Mårslet Fællesråd.

En af dem, som har observeret, at folk fortsat krydser overgangen er Finn Larsen, der også er medlem af Mårslet Fællesråd og samtidig nærmeste nabo til overgangen.

– Inden for en uge har jeg konstateret i hvert fald tre drenge og to piger, som var på vej over overgangen. Det sker nærmest hver anden dag, og det er jo livsfarligt, så det må de jo ikke. Det er især de unge, lyder det fra ham til TV2 Østjylland.

Omgivelserne ved overgangen giver nemlig dårlig sigtbarhed for letbaneførerne, da der er mange træer og banestrækningen krummer, og derfor var man nødt til at stoppe for trafik over den, hvis togene ikke skulle tyfonere. Men på trods af både skilte og hegn, så tyder det på, at folk fortsætter med at bevæge sig over overgangen.

– Vi kommer med det her opråb nu, fordi vi gerne vil tage det i opløbet. Både af sikkerhedsmæssige årsager, men også fordi vi frygter, at Letbanen genindfører tyfoneringen, siger Finn Larsen.

Ikke hørt om trafik på overgangen

Hos Aarhus Letbane er man overraskede over fællesrådets opråb.

– Jeg har ikke hørt noget fra letbanechaufførerne om, at der er trafik på overgangen, så det overrasker mig, men hvis det er rigtigt, så må vi lave en ny vurdering af, hvad vi skal gøre ved overgangen, siger Michael Borre, der er direktør for Aarhus Letbane, til TV2 Østjylland, og fortsætter:

– Vi skal først undersøge sagen, men det kan jo få den konsekvens, at vi må genindføre tyfoneringen, men det, ville vi selvfølgelig synes, var ærgerligt, da vi jo gerne vil gøre naboerne glade, så vi synes, det er godt, at fællesrådet opfordrer borgerne til at tænke sig om, siger han.

Opfordringen fra fællesrådet er derfor nu, at borgerne bruger fornuft og samfundssind, og derfor istedet krydser banen ved stationen eller i viadukten ved Ellesø kun omkring 300 meter længere væk.

– Det vil være helt ubærligt, hvis manglende lokal respekt for sikkerhed medfører, at Letbanen igen begynder at tyfonere, skriver de i opslaget på Facebook til borgerne.

Del din kommentar