Liv blev reddet i sidste øjeblik

Det var i sidste øjeblik, at schæferhvalpen Liv blev reddet.

Liv var kun pels og ben da Dyreværnet modtog hende efter hun havde været alene i syv dage. Foto: Dyreværnet
Liv var kun pels og ben da Dyreværnet modtog hende efter hun havde været alene i syv dage. Foto: Dyreværnet
Udgivet Opdateret

På en adresse i Korsør blev ansatte ved Dyreværnet mødt af et hjerteskærende syn, da de i hjemmet fandt en kun fire måneder gammel hundehvalp.

Hvalpen var lænket til en radiator, hvor den var blevet efterladt alene i syv dage. Den var fuldstændig afkræftet, og det var på et hængende hår, at hundehvalpen blev reddet.

Det skriver Dyreværnet i en pressemeddelelse.

Kunne hverken gå eller stå

Da Dyreværnet havde set, hvad tilstand den lille hundehvalp var i, tog de hurtigt affære og sendte den afsted mod Dyreværnets internat i Rødovre.

Hvalpen var så afkræftet, at den hverken kunne gå eller stå. Det stod da også klart, at den kun vejede fem kilo, hvilket er halvdelen af, hvad den burde for dens alder.

Heldigvis fik schæferhvalpen, som siden er navngivet Liv, den fornødne hjælp.

– Liv var så afkræftet, at hun hverken kunne gå eller stå og så dehydreret, at den væske hun med det samme blev tilført via drop, var i allersidste øjeblik. Den lille krop var lige ved at lukke ned, så var der gået en dag mere, var hun gået bort, siger Dyreværnets dyrlæge Sophie Haack-Hamilton.

– Men nu er lille Liv heldigvis i bedring. Hun har virkelig en tørst på livet, jeg sjældent har set, tilføjer hun.

Liv har siden taget godt for sig af både væske, foder, knus og kærlighed.

Hjælp hinanden

I syv dage var Liv alene, fordi hendes ejer var indlagt. Sådanne situationer gør, at vi er nødt til at læne os op ad andres hjælp.

Og netop det har Dyreværnet den seneste tid haft fokus på.

– Der er virkelig et behov for, at folk rækker ud, når de står i situationer som disse. Derfor har vi i oktober lanceret tiltaget Potehjælp, der vil kunne tilbyde en håndsrækning eller rettere en pote-rækning til både dyr og ejer, som har brug for bistand. Liv er det fineste eksempel på, at det hjælper at hjælpe. Hun er et sandt Livstykke, siger Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee.

Schæferhvalpen Liv bor for tiden hos en plejefamilie til hun er helt ovenpå igen.

Dernæst begynder den store eftersøgning efter Livs nye hjem, da det er blevet vurderet, at hendes tidligere jer ikke er i stand til at tage vare på hende.

Powered by Labrador CMS