Luksus-Mette: -Jeg holder mig på måtten

Luksusfældens "bad cop"-ekspert fik Mette til at knække i programmet. Men også til at indse, hvor galt det stod til med økonomien

Udgivet Opdateret

I sæsonpremieren på Luksusfælden fulgte seerne tirsdag aften 49-årige Mette, som er gået fra at være mangemillionær til hjemløs alkoholiker på Istedgade. Efter en sej kamp fik hun sit liv på ret køl.

Men, men, men. Hendes økonomi sejlede, og hun havde fået opbygget en kæmpe, uoverskuelig gæld. Derfor bad hun Luksusfældens eksperter, Sesilie Munk Stenderup og Kenneth Hansen, om hjælp.

I slutningen af programmet ser man eksperterne belønne Mette for hendes indsats med en cykel og penge på rejsekortet, da de vender tilbage for at høre, hvordan det går. Tilsyneladende lykkedes det hende nemlig at vinke farvel til luksustilværelsen.

Men hvordan er det så gået, siden optagelserne til programmet sluttede?

– Det er gået rigtig godt. Jeg overholder mit budget. Det er en kæmpe lettelse, lyder det fra en glædestrålende Mette, da Newsbreak.dk fanger hende over telefonen.

Hun fortsætter:

– Jeg har fået en budgetkonto, hvilket banken nægtede at oprette til mig før min deltagelse i programmet. Og så har jeg fået en opsparingskonto, som jeg også overfører til.

Ekspert ramte ømme punkter

For Mette var det en god oplevelse at medvirke i Luksusfælden, for programmets eksperter har fået styr på hendes økonomi. Og det betyder alt for hendes ro og livsglæde.

Men selve deltagelsen i programmet var en heftig omgang. Der blev gået hårdt til hende.

– Jeg havde mest at gøre med Kenneth, som var rar og hjælpsom. Han hjalp mig meget. Det var tydeligt, at Sesilie var castet til at være “bad cop”. Det virkede som om, at hun ikke forstod mig og min situation. Hun forsøgte at fordreje mine ord og ramte mine ømme punkter. Det var det, som fik mig til at knække sammen i programmet, fortæller Mette.

– Men det gik op for mig, at jeg var nødt til at vise hende tillid, hvis jeg ville lykkes med at betale af på min gæld. Jeg indså, at hun er dygtig, og at hun havde ret, fortsætter hun.

Men har det så været svært for Mette at kvitte de dyre vaner, ændre livsstil og vænne sig til at leve en mere “almindelig” tilværelse?

– Nej, faktisk ikke. Jeg har ikke haft behov for at shoppe. Jeg trænger snart til at komme til frisøren. Men det er der vist andre end mig, der gør, i denne coronatid, siger hun grinende.

-Roen kan ikke købes for penge!

49-årige Mette gjorde sig nogle erkendelser under optagelserne af Luksusfælden. Og i dag er hun meget taknemmelig for eksperternes hjælp.

– Det, som jeg især er taknemmelig for, er, at Kenneth og Sesilie var i en position, som gjorde, at de kunne få adgang til alle mine kreditorer og lån. De vendte hver en sten og gav mig det fulde overblik over, hvor mange penge, jeg skyldte, forklarer Mette.

Og så fik eksperterne ikke mindst nogle meget fordelagtige aftaler i stand med kreditorerne på hendes vegne.

I dag har Mette fået den ro, som hun drømte om, inden hendes medvirken i programmet.

– Den ro kan ikke købes for penge! slår hun fast og tilføjer:

– Og jeg er ikke faldet for nogen fristelser.

Billeder fra programmet kan ses i galleriet ovenfor.

Powered by Labrador CMS