Skip to main content

Madeleine McCann er død

Madeleine McCanns forældre skulle have modtaget et brev, der beskriver, at deres datter er død.

Den tyske anklager Hans Christian Wolters skulle i et brev til Madeleine McCanns forældre have skrevet, at der er bevis for, at Madeleine McCann er død. Foto: Handout / METROPOLITAN POLICE / AFP

Den tyske anklager Hans Christian Wolters skulle i et brev til Madeleine McCanns forældre have skrevet, at der er bevis for, at Madeleine McCann er død. Foto: Handout / METROPOLITAN POLICE / AFP

Det er ikke mere end døgn siden, at historier om at Madeleine McCann kunne være i live florerede på trods af den tyske anklager Hans Christian Wolters’ tidligere meldinger.

I et interview med britiske medier forklarer den tyske anklager nu, at han har sendt et brev til Madeleine McCanns forældre, der beskriver, at han og tysk politi har beviser for, at Madeleine McCann er død.

Det skrive Sky News.

Ingen tvivl

Den tyske anklager har ifølge ham selv sendt et brev til Madeleine McCanns forældre.

Heri skriver han, at der ingen tvivl er, om at deres datter er død. Godt nok beskriver han i brevet ikke, hvad der er baggrunden for, at han med sikkerhed ved det.

For Hans Christian Wolters forklarer, at han kan sætte hele efterforskningen overstyr, hvis han deler detaljer om den.

Faktisk har han ikke en gang delt sin information med andet politi, til trods for at både britisk og portugisisk politi efterforsker sagen om den forsvundne Madeleine McCann.

En talsmand for Madeleine McCanns forældre vil hverken be- eller afkræfte, om forældreparret har modtaget et brev fra den tyske anklager.

Har beviser

Tidligere har den tyske anklager forklaret, at tysk politi ligger inde med beviser, der bakker op om at Madeleine McCann er død.

– Alle indikationer, som vi har fået, og som jeg kan fortælle dig om, peger på, at Madeleine er død.

– Vi har ting, som vi ikke kan oplyse om, som bakker op om teorien om, at Madeleine er død, selv om jeg må indrømme, at vi ikke har fundet liget, har Hans Christian Wolter tidligere sagt til Sky News.

Men det er kun få dage siden, at han alligevel åbnede døren for, at Madeleine McCann kunne være i live.

For anklageren har erkendt, at de ikke har retsmedicinske beviser for den britiske piges død.

– Fordi der ikke er nogle retsmedicinske beviser, kan der godt være et lille håb. Vi vil ikke slukke det håb, og fordi vi ikke har retsmedicinske beviser, så kan det sagtens være muligt, udtaler anklager Hans Christian Wolters.

Selv om der er beviser mod den 43-årige tysker, der mistænkes for at stå bag drabet på Madeleine McCann, så har der ikke været nok til en tiltale mod ham.

Gennembrud i flere sager

Oplysningen om en mistænkt i McCann-sagen har sidenhen også haft indflydelse på en række andre sager blandt andet flere sager om kidnapning af børn.

Belgisk politi har udtalt, at de er i gang med at se en drabssag fra 1996 igennem, da der kunne være en tilknytning til den 43-årige tysker, der er mistænkt for at have stået bag Madeleine McCanns forsvinden.

Belgisk Politi vil nu undersøge om den 43-årige tysker kunne have en tilknytning til en drabssag fra 1996, hvor en 16-årig pige blev dræbt. Foto: – / BELGA / AFP)

Belgisk Politi vil nu undersøge om den 43-årige tysker kunne have en tilknytning til en drabssag fra 1996, hvor en 16-årig pige blev dræbt. Foto: – / BELGA / AFP)

Helt nyt er det, at et angreb på en 10-årig britisk pige i Praia de Luz blot to år før McCann forsvandt, undersøges nærmere.

Portugisisk politi er blevet bedt om at udlevere alt de har om sagen. Det bekræfter anklager Hans Christian Wolters.

Sagen kan have tilknytning til den 43-årige tysker. Det er i hvert fald det, der skal undersøges nærmere.

I sagen skulle en person have sneget sig ind til den 10-årige pige, der var i en ferielejlighed alene uden sine forældre.

Derudover findes der 18 lignende sager fra Algarve, som kan have en tilknytning til hinanden. Flere af dem er der dog ikke sket andet end et indbrud, da forældrene er vendt tilbage til ferielejligheden.

Kendt af politiet

Den 4. juni kom det frem, at tysk politi havde anholdt en 43-årig tysk mand.

Han var mistænkt for at have stået bag kidnapningen og mordet på Madeleine McCann, der siden 2007 har været efterlyst.

Den tyske anklager Hans Christian Wolters forklarede i den forbindelse, at det tyske politis tese i sagen var, at Madeleine McCann var blevet slået ihjel.

Den 43-årige er kendt af politiet, da han tidligere er straffet for at have begået seksuelle overgreb på mindreårige. Nu sidder han fængslet for at have voldtaget en 72-årig amerikaner i Portugal.

Noget af det der knytter den 43-årige tysker til Madeleine McCanns forsvinden er blandt andet,at han boede med regelmæssige intervaller i den portugisiske Algarve-region mellem 1995 og 2007. Blandt andet boede han i et hus, der lå mellem Lagos og Praia de Luz i en årrække.

Den 43-årige skulle i den tid have levet af en række løse jobs, der blandt andet omfattede catering. Men han skulle også have begået mindre kriminelle forseelser som indbrud for at skaffe penge.

Ejede køretøjer

Èn af de mere markante ting, der også tæller som beviser, handler om to køretøjer.

Britisk politi har identificeret to køretøjer, der har været involveret i forsvindingssagen.

Det ene er et folkevognsrugbrød, en VW Westfalia med britisk nummerplade.

Det andet en Jaguar med tysk nummerplade. De var formentlig tilknyttet den 43-årige tysker på tidspunktet for McCanns forsvinden.

Politiet i Storbritannien oplyser videre, at den mistænkte tog imod et telefonopkald fra et portugisisk nummer i Praia da Luz-regionen den nat, McCann forsvandt.

Del din kommentar