Mads Søborg fra Nordea var ikke ægte

En 20-årig mand snød ældre kvinder og blev på den led 2,3 millioner kroner rigere. Nu skal han i fængsel.

Mads Søborg fra Nordea findes ikke. Det er en svindler. Arkivfoto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Mads Søborg fra Nordea har i adskillige tilfælde ringet til ældre borgere og på den led franarret dem oplysninger til deres bankkonti. Faktisk er det gået ud over mindst 100 ældre kvinder, bekræfter Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Der er dog ikke tale om, at Mads Søborg findes. Ej heller er han ansat ved Nordea. Det er et dæknavn, som en 20-årig mand fra Aarhus er blevet dømt for at stå bag. Han har ifølge politiet tilranet sig mere end to millioner kroner ved at svindle de her kvinder. Ved phishing. Det kan du blive klogere på i artiklen her. 

– Vi fik de første anmeldelser om, at en Mads Søborg fra Nordea eller Nets ringede til især ældre kvinder helt tilbage i oktober sidste år. I januar lykkedes det at forbinde de mange anmeldelser, så vi fik en præcis ide om, hvor vi skulle finde denne Mads Søborg. Med god hjælp fra Østjyllands Politi kunne vi i februar foretage anholdelse af den 20-årige i Aarhus, fortæller specialanklager Henning Fuglsang Sørensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Standset i tide

Selv om det lykkedes for den nu dømte at stjæle 2,3 millioner kroner, kunne det være endt langt værre. Bankernes sikkerhedssystemer kunne heldigvis bremse yderligere 2,3 millioner i at blive overført.

Den 20-årige gik målrettet efter ældre kvinder – nogle gange endda langt oppe i 90’erne – og han har været særdeles overbevisende. Den 20-årige blev anholdt den 25. februar og har været fængslet siden.

– Den unge mand har ikke arbejdet alene. Når man skal bringe så mange penge i sikkerhed så hurtigt, så er det nødvendigt at have et omfattende netværk bag sig. Vi har haft behov for at kunne efterforske mod det netværk i fred og ro, så det er yderst tilfredsstillende at vi nu kan fortælle, at der kan sættes et foreløbigt punktum i sagen med dagens dom, fortæller Henning Fuglsang Sørensen.

Brug fornuften

Dommen understreger, at det er vigtigt at bruge sin sunde fornuft, når telefonen ringer. Hverken banker eller offentlige myndigheder vil nogensinde bede borgerne oplyse adgangskoden til Nemid eller koder fra nøglekortet. De oplysninger skal man holde for sig selv, og man kan være helt sikker på, at det er svindel, hvis man bliver bedt om at give de oplysninger, lyder det fra politiet.

– De mange anmeldelser fra borgerne har været afgørende for vores muligheder for at efterforske sagen. Det er derfor vigtigt at melde de her opkald til politiet, også selv om man bare gør det eneste rigtige og lægger røret på med samme, siger Henning Fuglsang Sørensen.

Den tiltalte valgte at afgive en fuldstændig tilståelse ved tirsdagens retsmøde. Dommeren kunne derfor afgøre sagen med det samme ved at idømme ham fængsel i tre år. Dommeren var også enig med anklagemyndigheden i, at den 20-årige skal blive i fængsel, indtil han kan begynde afsoningen af dommen.

Manden blev samtidig dømt til at betale i alt 2,1 millioner kroner i erstatning til bankerne. Derudover konfiskerede retten i alt 2,3 millioner kroner hos tiltalte.

Powered by Labrador CMS