Skip to main content

Majbritt håber på genåbning

For Majbritt Frommelt er vigtigt, at en genåbning sker med respekt for pandemien, så det ikke ender med, at børnene skal sendes hjem igen om to uger. Det vil skade dem endnu mere, mener hun

Majbritt Frommelt har tre børn, som alle stadig undervises hjemmefra. – Foto: Privat/

Majbritt Frommelt har tre børn, som alle stadig undervises hjemmefra. – Foto: Privat/

Citathistorie: TV2 Østjylland

I to måneder har landet været lukket ned, og lige så længe har skoledagen for landets folkeskoleelever fra 5. klasse og op, efterskoleeleverne og gymnasieeleverne også stået på onlineundervisning derhjemme.

Men nu er der måske lys for enden af tunnelen.

Mandag formiddag mødes alle landets borgmestre nemlig med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) for blandt andet at diskutere skoleåbninger, og onsdag har statsminister Mette Frederiksen (S) varslet pressemøde om restriktionerne.

– Det skal selvfølgelig være med respekt for pandemien, men jeg ville ønske, at alle skoleelever kunne komme afsted igen, lyder det fra Majbritt Frommelt fra Skanderborg til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun er mor til tre piger på henholdvis 12, 16 og 18 år, som går i 5. klasse, 9. klasse på efterskole og 1.g, og som alle stadig undervises hjemmefra. Hun håber derfor, at skoleåbninger for 5. klasse og op er noget af det, som bliver nævnt på pressemødet onsdag.

– Jeg tror, det ville betyde, at vi kunne få nogle børn, som ville ramme en bedre social trivsel. Selvom de er priviligerede at have hinanden herhjemme, så ville det betyde, at de ville få det indhold i deres hverdag, som de mangler, hvilket jeg også tror ville give dem bedre forudsætninger for at lære, siger Majbritt Frommelt.

Med respekt

Står det til Majbritt Frommelt, så skal skolerne dog ikke åbnes for enhver pris. Det skal kun gøres, hvis det er sikkert.

– Over en periode på to skoleår har de kvalitetsmæssigt været nedskåret på undervisning, men omvendt så synes jeg heller ikke, at det nytter noget at sende dem afsted, hvis der skal lukkes ned igen. Jeg tror, det limbo er mere skadeligt.

– Så jeg synes måske, man kunne gøre sådan, at de går i skole hveranden dag eller én dag i ugen, siger Majbritt Frommelt.

16-årige Amalie håber

Hendes mellemste datter, Amalie Juul Frommelt, går i 9. klasse på Efterskolen Ådalen syd for Aarhus, og der er ingen tvivl om, at hun håber på, at onlineundervisningen snart bliver byttet ud med livet på efterskolen.

– Amen det ville virkelig være dejligt. Det er det, som jeg allerhelst vil. Det er hårdt med onlineundervisning, for det er meget det samme igen og igen. Jeg savner, at dagene bliver forskellige igen. Lige nu smelter de bare sammen, siger Amalie Juul Frommelt til TV2 ØSTJYLLAND.

Og så vil det også betyde, at hun kan se flere af sine venner igen.

– Det bedste ville være at se dem alle igen. Jeg savner at være social, og vi er jo ikke sammen med andre end dem på efterskolen, så jeg synes også, det ville give god mening, siger hun.

Også selvom der er risiko for, at de kan blive sendt hjem igen – modsat hendes mor.

– Hellere at man får to uger sammen og så bliver sendt hjem igen, end at man slet ikke får dem set, siger hun.

Del din kommentar