Skip to main content

Mand dømt for at voldtage 136 mænd

36-årig student opholdt sig typisk uden for barer i Manchester, hvor han lokkede mænd hjem til sin lejlighed.

Foto fra Manchesters politi af den indonesiske studerende Reynhard Sinaga, som har fået en fængselsstraf på minimun 30 år for 136 voldtægter samt en række andre sexovergreb på mænd i Manchester. Foto: Ho/AFP

Foto fra Manchesters politi af den indonesiske studerende Reynhard Sinaga, som har fået en fængselsstraf på minimun 30 år for 136 voldtægter samt en række andre sexovergreb på mænd i Manchester. Foto: Ho/AFP

En studerende i Storbritannien, som begik mindst 136 voldtægter samt en række andre forbrydelser, er blevet idømt minimum 30 års fængsel.

Den 36-årige studerende er af anklagemyndigheden blevet kaldt den “mest aktive voldtægtsmand, som nogensinde er blevet stillet for en domstol i Storbritannien”.

Artiklen fortsætter under videoen 

Den 36-årige Reynhard Sinaga opholdt sig typisk uden for barer og klubber i Manchester, hvor han lokkede mænd hjem til sin lejlighed med løfter om drinks og et sted at sove.

Når de var inde i hans lejlighed bedøvede han dem og forgreb sig på dem. I mange tilfælde optog han overgrebet på sin mobiltelefon. BBC skriver, at han også stjal trofæer fra sine ofre.

Alt blev sort

Ifølge BBC gik Reynhard efter ofre i et område, der lå tæt på hans hjem. Flere af hans ofre var så fulde, at de ikke kunne huske, at de havde mødt ham. De, der kunne huske ham oplevede alle, at han fik dem med sig hjem, gav dem noget at drikke, hvorefter alt blev sort.

Et af ofrene fortalte i retten, at han og Reynhard  talte kort sammen, og at Reynhard  tilbød ham at komme indenfor for at snakke, og for at offeret kunne strøm til sin telefon.

Offeret fortalte også, at alt blev sort, efter at han drak det, Reynhard tilbød ham. Han vågnede morgenen efter, var meget forvirret, og han forlød Reynhards hjem i kløbet af få minutter. Han opdagede først, at Reynhard  havde voldtaget ham, da politiet opsøgte ham.

Fulde og sårbare ofre

Manden er fundet skyldig i 159 forbrydelser og har fået en straf på mindst 30 års fængsel.

Ved fire separate retssager er den 36-årige blandt andet fundet skyldig i at have bedøvet og voldtaget 48 mænd.

Sinaga har boet i Storbritannien siden 2007, og han begik de 159 forbrydelser mellem januar 2015 og maj 2017.

Han gik efter unge mænd, som var fulde og sårbare. De blev bedøvet med beroligende medicin.

Ofrene var overvejende homoseksuelle, og mange af dem har ingen klar erindring om voldtægterne.

En masse beviser

BBC skriver, at en del af de ofre, der vidnede mod Reynhard i retten, er heteroseksuelle. Ifølge anklageren oplevede Reynhard  særlig nydelse i at jagte heteroseksuelle mænd.

Sinaga blev anholdt, efter at et af hans ofre vågnede op under et overfald og gjorde modstand. Efterfølgende gik ofret til politiet, som fandt enorme mængder af fotos og filmoptagelser af sexovergreb og voldtægter hos Sinaga.

Retssagen er den hidtil mest omfattede i det britiske retssystem vedrørende voldtægter.

Anklagemyndigheden mener, at næsten 200 mænd blev ofre for Sinagas overgreb, men 70 af ofrene er ikke blevet identificeret af myndighederne.

Del din kommentar