Skip to main content

Mand fængslet for kone-drab

En eritreansk mand bliver søndag fremstillet i grundlovsforhør.

Politiet fandt kvinden død i parrets lejlighed i Birkerød. Foto: Presse-fotos.dk
Politiet fandt kvinden død i parrets lejlighed i Birkerød. Foto: Presse-fotos.dk
Det var her på Lyngby Station knivstikkeriet fandt sted. Foto: Presse-fotos.dk.
Det var her på Lyngby Station knivstikkeriet fandt sted. Foto: Presse-fotos.dk.
Den 24-årige mand, der blev stukket, var alvorligt kvæstet. Foto: Presse-fotos.dk.
Den 24-årige mand, der blev stukket, var alvorligt kvæstet. Foto: Presse-fotos.dk.

Opdateret 13.53:

Politiet oplyser efter grundlovsforhøret, at den 42-årige sigtede mand er blevet varetægtsfængslet.

På Twitter fremgår det, at han er fængslet i foreløbig 26 dage, mens politiet efterforsker sagen videre.

Original artikel:

En 42-årig mand fra Eritrea er sigtet for at have slået sin 31-årige kone gentagne gange – blandt andet i hovedet – så hun døde lørdag. Det er kommet frem under et grundlovsforhør i Retten i Lyngby søndag. Her nægter manden sig skyldig i sigtelsen om manddrab.

Manden blev anholdt efter et knivoverfald, han også er sigtet for. Det blev begået ved Lyngby Station, og det 24-årige offer blev kritisk skadet i maven, og det betegnes som drabsforsøg. Kvinden blev dræbt i Birkerød. Begge hændelser var lørdag. Kvinden er ifølge Nordsjællands Politi blevet dræbt inden drabsforsøget på den 24-årige.

Dørene ved retsmødet er søndag blevet lukket, men forinden blev den sigtede mand ført ind i retten. Han var iført blå joggingbukser, en blå t-shirt og hvide badetøfler. På hans højre hånd sidder et plaster. Ved siden af ham sidder en tolk og oversætter.

Tævet ihjel

Drabet på hustruen skal ifølge anklager Linda Da Silva være sket på et ukendt tidspunkt lørdag på parrets bopæl i Birkerød, hvor han altså skal have slået hende gentagne gange, så hun døde.

Knivoverfaldet skete ved 16.15-tiden. Det var ifølge anklageren drabsforsøg, men manden erkender kun grov vold. Manden blev anholdt cirka et kvarter efter knivstikkeriet.

Liget af kvinden blev fundet, da politiet tog til den anholdtes bopæl, som han delte med den 31-årige kone.

Inden retsmødet fortalte vagtchef ved Nordsjællands Politi David Buch, at parret har tre børn, som ikke er kommet noget til. Vagtchefen ønskede ikke at oplyse, om børnene var til stede, da drabet skete.

Det er også uklart, hvorfor den 42-årige ifølge politiet begik forbrydelserne.

Ukendt relation

Det er ikke kommet frem, hvilken relation der skulle være mellem den 42-årige og den 24-årige, og det har vagtchefen heller ikke ønsket at fortælle.

Når dørene ved retsmødet er lukket, holdes den sigtedes forklaring hemmelig, og der kommer ikke detaljer frem om efterforskningen.

Dørene ved retsmødet blev lukket af hensyn til efterforskningen. Blandt andet har politiet endnu ikke afhørt den 24-årige mand, som blev stukket. Desuden henviste dommeren til, at der var tale om en “familietragedie”, og at parret har mindreårige børn.

Foruden lukkede døre er der nedlagt navneforbud i sagen.

Del din kommentar