Skip to main content

Mand overfaldt betjente: Nu er han indlagt

En betjent frygtede for kollegas liv og måtte trække staven.

En mand er indlagt på Regionshospitalet i Herning med en mindre blødning i hjernen i højre side af hovedet. Han blev natten til søndag slået med en politistav.

Det fortæller Jens Claumarch, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, til Newsbreak.dk søndag formiddag. Det var en betjent, der svingede staven.

Forud for den dramatiske situation står en voldsom episode, som TV Midtvest først omtalte. Politiet blev af en forbipasserende til en båd i havnen i Hvide Sande tilkaldt.

Han havde nemlig hørt spektakel fra en båd, og pludselig blev et kvindeansigt presset op mod en rude. En patrulje blev sendt til stedet.

Overstået

To betjente ankom til stedet, og den ophidsede stemning var øjensynligt stilnet af, og kvinden ville slet ikke have de to politifolk ombord på båden. De gik ombord alligevel.

Inde i bådens styrehus var en mand, og han var tilsyneladende aldeles rasende. I hvert fald slog han den ene betjent i ansigtet med knyttet næve, og så tog han et såkaldt halsgreb på den anden og pressede betjenten ned mod styrepulten på båden.

Den anden betjent frygtede således for kollegaens liv, trak sin stav og slog den 27-årige overfaldsmand i hovedet, så han slap grebet på betjenten.

– Han er blevet scannet på hospitalet, og det har vist en mindre blødning i hjernen, så vi har underrettet Politiklagemyndigheden, der gerne vil høre, hvis der sker en forværring, siger Jens Claumarch til Newsbreak.dk.

Grundlovsforhør

Den 27-årige mand, der var sejlet til Hvide Sande for at deltage i en julefrokost, bliver søndag fremstillet i grundlovsforhør, fortæller Claumarch.

Manden er sigtet for vold mod tjenestemand.

Betjentene blev tilset af en læge efter den voldsomme hændelse, men de er som sådan ikke kommet noget alvorligt til. Den betjent, der blev taget halsgreb på, var dog noget øm.

– Manden bliver fremstillet in absentia, da han ikke er i stand til at deltage. Han er dog ved bevidsthed, siger Jens Claumarch til Newsbreak.dk.

Del din kommentar