Skip to main content

Mand tilstår 130 forbrydelser

Det førte til fængsel, forbud mod at føre bil og en bøde.

Sagen mod manden tog fart, da han blev stoppet af politiet, med bilen fuld af stjålne sko. Genrefoto.

Sagen mod manden tog fart, da han blev stoppet af politiet, med bilen fuld af stjålne sko. Genrefoto.

Der var nok at tage fat på, da en 32-årig mand tirsdag ved Retten i Aarhus stod tiltalt for intet mindre end 130 forskellige forhold, som han i øvrigt erkendte hvert og et af.

Østjyllands Politi skriver i en pressemeddelelse, at man blev opmærksom på manden tilbage i september, hvor den 32-årige mand blev stoppet i en bil, da han havde overtrådt færdselsloven igen og igen.

Artiklen fortsætter under videoen

Da betjentene kiggede ind i bilen, fandt de flere helt nye sportssko med prismærker på, hvilket satte gang i sagen.

Betjentene tænkte, at manden måske stod bag et tyveri mod en sportsbutik tidligere på efteråret i Bruuns Galleri i Aarhus. Her havde en gerningsmand skaffet sig adgang til butikkens varelager, og han var stukket af med sportstøj for mere end 300.000 kroner.

Det hobede sig op

Da man nu begyndte at se nærmere på mandens baggrund, kunne man konstatere, at han allerede var blevet sigtet for flere butikstyverier i Østjylland. De tyverier var en del af sagen mod ham 19. november.

Den 32-årige havde også overtrådt færdselsloven en del gange før, han blev stoppet i september, og her havde han skrabet en del sigtelser til sig, blandt andet for at køre narkokørsel og for at køre bil uden kørekort.

Manden tilstod tyveriet af sportstøj, de mange overtrædelser af færdselsloven, flere tyverier af tilfældige borgeres kreditkort, og efterfølgende forsøg på at hæve penge på disse kort, og alt i alt altså 130 forskellige forhold.

Det førte til, at manden blev idømt en bøde på 50.000 kroner for overtrædelser af færdselsloven, en frakendelse af kørekortet i 10 år og ubetinget fængsel i 14 måneder.

Manden modtog dommen, og han blev fængslet herefter.

Selve straffen gjorde anklager Jacob Gents tilfreds.

– Den 32-årige har igen og igen forbrudt sig mod både straffeloven og færdselsloven, og den kriminalitet han har begået, er gået ud over mange borgere og virksomheder. Derfor er jeg tilfreds med, at han nu har fået en længere ubetinget fængselsstraf og en stor bøde, siger Jacob Gents i pressemeddelelsen.

Del din kommentar