Skip to main content

Mange nye smittede

Mere end 1000 nye smittede igen.

Der testes stadig i stor stil. Foto: Scanpix

Der testes stadig i stor stil. Foto: Scanpix

Det seneste døgn er 1037 personer blevet registreret som smittet med coronavirus, fremgår det af tal fra Statens Serum Institut (SSI). De er blevet fundet blandt 71.073 prøver, hvor af de godt 19.000 er danskere, der er blevet testet for første gang.

I døgnet mellem onsdag og torsdag blev der fundet 1011 smittetilfælde ud af godt 75.000 prøver, og der er altså noteret en stigning i positivprocenten de ti døgn sammenlignet. Med det nye smittetal har Danmark officielt registreret præcis 60.000 tilfælde med Covid-19.

Tilfældene er fundet i tiden siden 27. februar, hvor det første danske smittetilfælde med coronavirus blev bekræftet hos en TV2-journalist. Mere end tre millioner danskere er allerede blevet testet for coronasmitte.

Det til trods tyder alt på, at vi snart vil se et fald i smittetallet. Sandsynligvis fordi det såkaldte kontakttal, der angiver hvor meget smitten spredes i samfundet, er faldet. Det er faktisk ifølge SSI under 1 – og det betegner en epidemi under afvikling.

Fald i indlagte

En enkelt person er det seneste døgn registreret som død efter at være blevet smittet med sygdommen Covid-19. Det betyder, at 756 danskere er døde indenfor 30 dage fra et positivt resultat i en Covid-19-test.

Af de 60.000 bekræftede smittetilfælde er 45.705 – godt 1000 det seneste døgn – kommet over selve infektionsdelen forbundet med Covid-19. Det betyder, at de indenfor 14 dage efter positiv prøve ikke er enten døde eller indlagt. De kan stadig være plaget af senfølger.

Generelt er der sket et fald i øjebliksbilledet af indlagte, fremgår det af tallene. Her kan det læses, at 236 er indlagt og samtidig har fået bekræftet Covid-19. De 40 ligger på en intensiv afdeling, mens 27 får hjælp til vejtrækningen fra en respirator.

Her er det slemt

Tilstedeværelsen af coronavirus – og spredningen – er fortsat størst på den københavnske vestegn. I Vallensbæk er der for eksempel de seneste syv dage fundet 58 bekræftede tilfælde af smitte. Det giver en såkaldt incidens på 350,3. Altså ville der være 350 smittede for hver 100.000 indbygger i kommunen.

Af de 10 kommuner med højest incidens er de otte af dem beliggende på vestegnen.

Den store smittespredning på den københavnske vestegn har fået Region Hovedstaden til at indføre et tilbud målrettet beboere netop her. Ni kommuner har fra fredag til og med søndag oprettet midlertidige teststeder, hvor borgere kan blive testet uden tidsbestilling.

De nye teststeder er åbne fra kl. 10 til 16, og den særlige indsats er målrettet lokale borgere. Det siger Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen i en pressemeddelelse:

– Jeg håber, så mange som muligt, der bor på Vestegnen vil tage imod tilbuddet og blive testet, hvis de har symptomer eller har været i nær kontakt til en smittet. Der er desværre stadigt et meget højt smittetryk, og det kan vi kun få bremset, hvis flere bliver testet, og virussen bliver opsporet og inddæmmet, fortæller hun.

Del din kommentar