Margrethe bliver hjemme: Ø må vente endnu et år

Den 3. juni 2020 skulle dronning Margrethe have besøgt Anholt på sommertogt. Turen er desværre blevet aflyst.

Udgivet Opdateret

Dronning Margrethes sommertogt er i år blevet aflyst som følge af coronavirus. Den 3. juni skulle dronningen have besøgt Anholt, men netop det besøg er udsat til 2021.

Selv om besøget i år var noget, Norddjurs Kommune havde set frem til, så fortsætter den glæde bare endnu et år frem.

Efter aftale med Kongehuset

Onsdag den 3. juni skulle Anholt have haft fint besøg af dronning Margrethe, hvis sommertogt i 2020 tog Kongeskibet Dannebrog forbi øen i Kattegat. Desværre, har Kongehuset været nødsaget til at aflyse årets sommertogt.

Kommunikationsmedarbejder ved Norddjurs Kommune, hvor Anholt hører ind under, Mathilde Loft Nørgaard oplyser til Newsbreak.dk, at beslutningen om at udsætte besøget til 2021 var en fælles beslutning mellem kommunen og kongehuset.

Kongehuset begrunder udskydelsen med, at forbuddet mod større forsamlinger er blevet fastholdt til og med august.

I gang med planlægningen

Selv om Norddjurs Kommune blev informeret om udskydelsen i april, så var der allerede fint styr på, hvad dronning Margrethe skulle have foretaget sig på kommunens østligste punkt Anholt.

– Planlægningen af besøget var i gang, og der var en køreplan klar, som skulle prøves af. Det arbejde fortsætter, skriver kommunikationsmedarbejder i et mailsvar til Newsbreak.dk.

Tidligere har kommunen oplyst, at et program for besøget ville blive offentliggjort, så det var muligt for øens befolkning at deltage i festlighederne i forbindelse med det royale besøg. Men programmet var ikke tilgængeligt før datoen, hvor årets sommertogt blev aflyst.

Dermed er det fortsat ukendt, hvad dronningen skal se på Anholt, når hun kommer forbi i 2021 med Dannebrog.

Glæder sig til besøg

Det var i forbindelse med dronningens sommertogt i 2011, at hun sidst besøgte Anholt. Dengang i følgeskab med prinsgemalen.

Siden har befolkningen på øen ventet på, at de igen fik besøg af deres majestæt. Det skulle være sket i 2020, som Norddjurs Kommune så meget frem til. Men nu må de så bare glæde sig endnu et år.

– Vi planlægger i samarbejde med Kongehuset at gennemføre besøget i forsommeren 2021. Datoen kender vi ikke endnu. Vi glæder os meget til at byde H.M. Dronningen velkommen på Anholt – Norddjurs Kommunes østligste punkt og Danmarks mest unikke ø med en fantastisk natur og et rigt lokalt liv – i 2021, skriver kommunikationsmedarbejderen.

Udover Anholt skal dronningen også i forsommeren 2021 besøge Aarhus Kommune, der ligeledes var en del af sommertogtet 2020.

Powered by Labrador CMS