Skip to main content

Mere end 20.000 børn og unge smittet

De nyeste coronatal får antallet af børn og unge, der har været eller er smittet med coronavirus til at overstige 22.000.

Der testes på livet løs. Foto: Scanpix

Der testes på livet løs. Foto: Scanpix

Godt 22.000 børn og unge har været eller er smittet med Covid-19. Det fremgår af den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI), der er blevet offentliggjort mandag eftermiddag. I tabellen for samlet antal smittede siden 27. februar kan det læses, at antallet af smittede mellem nul og 29 år er rekordhøjt.

Værst ser det ud for aldersgruppen 20 til 29. Her er 10.920 testet positiv for coronavirus siden epidemiens begyndelse. Mellem søndag og mandag er der i denne aldersgruppe alene registreret en stigning på 163 antal nye smittede.

I alt er 771 danskere blevet testet positiv for Covid-19 det seneste døgn. De er blevet fundet blandt 16.165 testpersoner. Det er en vigtig pointe at huske på, at det gennem hele pandemien har været mere eller mindre fast, at jo højere antal testpersoner, des flere smittetilfælde.

891 blev bekræftet smittet søndag. I alt er der registreret 55.892 smittetilfælde i Danmark siden epidemien officielt kom til landet 27. februar med det første smittetilfælde. Det var hos en TV2-journalist.

Fire døde

Siden søndag er der foretaget 29 nye indlæggelser på et af landets coronavirus-afsnit på hospitalerne. Det betyder isolation. Nogle er så syge, at de indlægges på en intensiv afdeling, og det er 33 i øjeblikket. Det er en ændring på yderligere tre siden søndag.

Nogle syge får desuden hjælp til at trække vejret med en respirator. Det gælder for 21, og det er også tre flere end søndag. I alt er 196 indlagt i Danmark i skrivende stund. Det er otte flere, end tilfældet var søndag.

I Danmark registreres ens død som coronarelateret, hvis den er indtruffet indenfor 30 dage efter en positiv Covid-19-podning. 747 danskere er døde. Det er en stigning på fire siden søndag, hvor tre blev tilføjet.

Det er stadig især de ældre borgere, der dør med coronavirus. Det yngste dødsfald registreret er hos en 36-årig SOSU-hjælper, der døde i foråret. Dødeligheden er beregnet til at være på 1,3 procent af det samlede antal smittede.

Del din kommentar