Skip to main content

Mere hel- end halloween

Kæmpe-græskar på vej til Tivoli - skal du med?

Vil du med til DM i Kæmpegræskar? Så har du stadig chancen.

Det oplyser Tivoli i en pressemeddelelse.

Hvis du har dyrket et græskar i en ekstraordinær størrelse, er der mulighed for at erobre titlen som Danmarksmester i græskardyrkning.

I 2019 vandt Jens Peder fra Ribe med et kæmpegræskar på 446,3 kilo.

Foto: Tivoli.

Foto: Tivoli.

Med dette års vejr med vekslende regn, hedebølge og blæsevejr er der chance for at tangere eller forbedre Danmarksrekorden fra 2018, der lyder på 589,4 kilo.

På videoen over artiklen kan du se, hvordan de enorme græskar bliver behandlet med omsorg og kærlighed af deres entusiatiske ”forældre”. Nogle af græskarene bliver endda svøbt ind i tæpper for, at de kan holde på varmen. Og det ser ud til, at det giver pote! Tivoli holder vejret og håbet er at komme forbi de magiske 600 kilo.

– Selv om de mange græskar tager flere kilo på om ugen så er det langt fra sikkert at alle bliver klar til konkurrencen i oktober. Vi holder vejret men vi ved at denne denne sommer har haft potentiale til en ny rekord og håbet er at komme forbi de magiske 600 kilo, siger Torben Plank, pressechef i Tivoli.

Sådan gør du

Tilmeldingsfristen er 22. september og tilmelding sker i år ved at sende en mail til il@xlg.dk og el@xlg.dk med dit fulde navn, kontaktoplysninger og estimeret nuværende vægt på dit græskar.

– Det er altid en fornøjelse at se deltagerne kæmpe om dette mesterskab, og når man samtidig har fulgt dem siden de allerførste forårsmåneder, hvor de har sået deres frø, kan man ikke andet end blive imponeret over den entusiasme og ildhu, der ligger bag resultatet i form af disse kæmpegræskar, siger chefgartner Tom Knudsen.

Det kan selvfølgelig være noget af en udfordring at fragte et halvt ton græskar, men der er hjælp at hente:  Tivoli yder tilskud til transport af de store græskar i konkurrencen.

“Der vil dog være et begrænset antal deltagere, der kvalificerer sig til den store dag i Tivoli og dette afhænger af størrelsen”, står der i pressemeddelelsen.

Præmier til de tre største kæmpegræskar

Der er præmier i vente, til de bedste græskardyrkere:

1. Ophold på Tivoli Hotel i to nætter for fire personer + fire billetter til Nøddeknækkeren 2020 i Tivolis Koncertsal + fire entré, Turpas og besøg i Tivolis Akvarium + gavekort på 1.000 kr. til Tivolis restauranter.
2. Fire billetter til Nøddeknækkeren 2020 i Tivolis Koncertsal + fire entré, Turpas og besøg i Tivolis Akvarium + gavekort på 2.000 kr. til Tivolis restauranter.
3. Fire entré, Turpas og besøg i Tivolis Akvarium + gavekort på 1.000 kr. til Tivolis restauranter.

Foto: Tivoli.

Foto: Tivoli.

Halloween-sæsonen i Tivoli begynder i øvrigt fredag den 9. oktober.

Del din kommentar