Skip to main content

Mette F. afviser beskyldninger

Politisk beslutning at lukke ned, siger statsministeren, som beskyldes for at skubbe myndigheder foran sig

Statsminister Mette Frederiksen (S) afviser beskyldninger om nedlukning på grund af anbefalinger. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)

Statsminister Mette Frederiksen (S) afviser beskyldninger om nedlukning på grund af anbefalinger. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)

Statsminister Mette Frederiksen (V) afviser at have givet et indtryk af, at store dele af Danmark i marts lukkede ned på baggrund af myndighedernes anbefaling.

Regeringen har hele tiden sagt, at det var en politisk beslutning. Det siger hun onsdag i Folketingssalen.

– Jeg er i øvrigt ikke enig i, at regeringen skulle have efterladt et indtryk af, at regeringens beslutning baserede sig en til en på anbefalinger fra sundhedsmyndighederne eller andre myndigheder, siger hun.

For nylig udgav en udredningsgruppe en rapport over Danmarks håndtering af coronapandemien i den indledende fase.

Konklusionen var, at beslutningen om at lukke ned blev truffet i Statsministeriet. Men borgere kunne efter et pressemøde 11. marts være efterladt med det indtryk, at nedlukningen skete på anbefalinger fra myndighederne.

Det skyldes, at Mette Frederiksen blandt andet sagde, at det skete på baggrund af myndighedernes anbefaling.

– Derfor er myndighedernes anbefaling, at vi lukker ned for al unødvendig aktivitet på de områder i en periode. Vi anlægger et forsigtighedsprincip, lød det 11. marts.

Men statsministeren fremhæver onsdag, at det var et langt pressemøde, hvor budskabet var et helt andet.

– Det var ikke på nogen måde det, der var ment med den omtalte sætning, det var ikke budskabet på pressemødet eller de næste mange pressemøder.

– Det er voldsomt at tage enkelte linjer ud af al den kommunikation, der foregår fra en regering i sådan en krise, siger Mette Frederiksen.

Det er Dansk Folkeparti, der har stillet statsministeren spørgsmål om sagen.

Del din kommentar