Skip to main content

Mette Reissmann vil være overborgmester

Hun skriver på Facebook, hun stiller op på grund af "utallige opfordringer".

Den 57-årige socialdemokrat Mette Reissmann vil være overborgmester i København, og er den første som har meldt sig på banen som mulig kandidat efter Frank Jensen. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Den 57-årige socialdemokrat Mette Reissmann vil være overborgmester i København, og er den første som har meldt sig på banen som mulig kandidat efter Frank Jensen. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Tidligere folketingsmedlem Mette Reissmann har som den første meldt sig som socialdemokratisk kandidat til at blive overborgmester i Københavns Kommune.

Det skriver Jyllands-Posten.

Den 57-årige Mette Reissmann har taget beslutningen med en “stærk opbakning” fra bestyrelsen i sin kreds

“Efter utallige opfordringer er det med stor glæde – og med kærlighed til København – at jeg meddeler mit kandidatur til posten som overborgmester i København.”, skriver hun på sin Facebook-side.

Mette Reissmann sad i Folketinget fra 2011 til 2019. På trods af 3779 personlige stemmer, hvilket var en fremgang i forhold til det forrige valg, måtte hun forlade Folketinget, efter at partiet havde tilbagegang i storkredsen.

Hun har tidligere siddet i Borgerrepræsentationen i København, er medlem af Det Etiske Råd og er også kendt fra en rolle som vært på TV3-programmet “Luksusfælden”.

Valbykredsen skal mandag i næste uge formelt vælge Reissmann som kandidat på en ekstraordinær generalforsamling.

Det er Lars Weiss (S), som i øjeblikket er Københavns fungerende overborgmester. Han afløste Frank Jensen, der blev valgt til posten i 2009 og siden var Københavns overborgmester i mere end ti år.

Frank Jensen valgte i sidste uge at trække sig fra posten som overborgmester og som næstformand i Socialdemokratiet.

Det skete, efter at flere sager om omfattende seksuelle krænkelser af kvinder gennem flere årtier blev belyst.

Lars Weiss har tidligere meddelt, at han ikke har planer opm at blive Socialdemokratiets kandidat som overborgmester til næste års kommunalvalg.

Der er kommunalvalg den 16. november 2021.

Ved det seneste kommunalvalg i 2017 fik Socialdemokratiet 15 ud af 55 pladser i Borgerrepræsentationen i København, mens Enhedslisten blev næststørst med 11 pladser.

Velkendte S-navne som Karen Hækkerup og Christine Antorini har allerede meddelt, at de ikke stiller op.

“På sidste Folkemøde sagde Statsministeren til mig, at København skal gøres endnu bedre. Den vision deler jeg til fulde”, skriver hun på Faceook – og nævner dine fokuspunkter, som er bæredygtighed, børn, business, boliger og bredt samarbejde.

Del din kommentar